Doorgaan naar hoofdcontent

Hoog uitgevallen mobiele telefoonrekening

Deze week bij de automatische incasso, bleek onze dochter ruim over haar data bundel heen te zijn gegaan. Een verschil van 33,44 euro. Uiteraard hebben we eerst de specificatie bekeken, waar het vandaan kwam. Maar het bleek toch 'gewoon' onoplettendheid. 

We hadden haar bij het afsluiten van het abonnement verteld, dat wanneer ze haar MB's zou overschrijden, ze het dan van eigen (zak)geld moest betalen. Uiteraard was ze hier niet blij mee. Ze zei: "Dan betaal ik geld voor niets". Ja, dat klopt ook wel. Met 2,50 euro zakgeld per week is het natuurlijk ook wel een fikse uitgave.

Even was ik nog geneigd om het door de vingers te zien. Maar dat heb ik toch niet gedaan. Vandaag hebben we flink gewinkeld. Ze heeft nieuwe shirts, nieuwe schoenen en een nieuwe bikini van haar kleedgeld gekocht. Ze had 25 cent meer uitgeven dan haar kledingbudget was (keurig :)). Van de 33,44 euro had ze al 20 euro betaald. Vanmiddag kreeg ik het restant.

Al voelde ik me wel een beetje een ontaarde moeder :(
Gelukkig vond ze nog 3 euro in haar rugzak (die had ik gegeven toen ze was kamperen, voor ijsjes voor haar en haar neefje en nichtje). Die mocht ze dan wel houden. En morgen krijgt ze al weer zakgeld. Dus het bedrag in haar portemonnee is al weer groeiende.

Hier moet er nog het een en ander gebeuren voor morgenochtend. Dan komen ze namelijk voor het gesprek over de tv uitzending. Erg toonbaar is het nog niet. Vanavond heb ik wel, eindelijk alle kastjes (3 stuks) en een plank op dochter's kamer opgehangen. Ze heeft zelf gestofzuigd. Daarna heb ik gedweild. Vervolgens ging ze op eigen initiatief haar kledingkast opruimen en uitzoeken.
Haar kamer is nu helemaal klaar en netjes. Lekker gevoel.

In de kelder is het trouwens zo vochtig, dat er een kikkertje zat. Met een glas heb ik hem/haar/het verwijderd en heeft M. de kikker bij de sloot gezet.

Nou, wens ons geluk voor morgen. Ik vind het enorm spannend. Het liefst had ik alles klaar willen hebben in en om het huis. Uiteraard zelf dan ook helemaal op en top, met leuk haar en verzorgde nagels etcetera etcetera. Gelukkig komen ze alleen maar voor proefopnames en moeten we maar even zien of het wel klikt.

Reacties

  1. Wij hebben bij simpel een abonnement voor de kids afgesloten met een plafond. Er kan niet boven de 10 euro worden gebeld/smst of geinternet. Ik ben er erg blij mee als ik dit zo lees. En onze kinderen ook want ook bij ons moeten ze bijbetalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. een ontaarde moeder voel je je misschien wel,maar ik vind het wel goed, want als je het niet doet leren ze daar niets van, als ze straks op eigen benen staan is er ook geen ouder die het wel even oplost

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ddat over het abo heen gaan is een wijze les. Tip er zijn ook abo's dan krijg je een melding en dan kun je niet meer verder bellen/internetten/sms. Je kunt nog wel 112 bellen en een van te voren ingevoerd nummer (ws ouders)
    Mijn zoon heeft een andere mogelijkheid , hij krijgt dan een melding en dan moet hij met ideal geld overmaken en dan kan hij weer verder bellen/internetten etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Doe je goed hoor! Tip: wij kijken elke zondagavond samen met Sem naar zijn verbruik via zijn account bij Telfort. Zo komt een rekening nooit als een verrassing.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Er zijn ook apps te downloaden die je verbruik bijhouden, dan kan ze het wat beter in de gaten houden!
    Groetjes @mamavanschatjes

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z