zondag 1 juni 2014

Schade aan de beugel

Onze dochter is vandaag weer thuisgebracht van een weekendje logeren. Ze heeft het superleuk gehad. Ze heeft direct een 'vlog' gemaakt. Die mocht ik nog niet zien. Moet ik zo even 'online' bekijken. Helaas heeft een nootje in een M&M schade aan haar beugel veroorzaakt. Dus nu kan ze voor de vierde keer naar de ortho :( Ik moet maar eens even navragen hoe dat zit met al die extra afspraken. Wat daar de kosten van zijn. Ik heb dochter wel gezegd dat ze eens op moet houden met al dat 'gevreet'. Want ze snoept wat af. Voornamelijk als ze bij anderen is. (Zoveel halen wij namelijk niet in huis haha).

Manlief is even aan het videobellen met zijn zus overver. Die is afgelopen weekend verhuisd. Ze heeft echt een MEGA huis gekocht. Supergaaf. Jammer dat ze zo ver weg woont. Mijn schoonouders zijn daar ook om te helpen. Eens even zien welke hulptroepen wij in kunnen schakelen voor de verhuizing.

Vandaag heb ik goed werk verricht. In de categorie precisiewerk heb ik de randjes van de balken geschilderd, die ik gisteren volgekliederd had met muurverf. Daarna dacht ik EVEN te behangen. Nou, wat een rotstuk zeg. Schuin en aan twee kanten als het ware om de bocht. Bijna 1,5 uur mee bezig geweest. Toen zat het me nog niet naar de zin en had ik me verknipt aan de bovenkant *&%$#! ^_^

Gauw een 'ondertussen' al helemaal afgekoeld stuk pizza naar binnen gewerkt. Daarna mocht ik van mezelf nog één baan gewoon plakken. Dat werden er uiteindelijk drie. Waarbij de laatste net twee centimeter te kort bleek. Het was al half negen, dus ik had het wel redelijk geschoten. Ik had nog een stukje over, dat heb ik er onder geplakt. Gelukkig komt er nog een plint voorlangs, zien we er hopelijk niets meer van.

Bij thuiskomst heb ik nog de naaimachine gepakt. Vorige week heb ik 'ruig geshopt' bij mijn zusje in de winkel. Een paar schoenen die ik had gekocht, daarvan was het elastiek los geschoten. Uiteraard mocht ik de schoenen terug doen en zouden ze kosteloos gemaakt worden. Maar.... dan kan ik ze morgen niet aan. Uiteraard wil ik dat wel. Dus heb ik het heel voorzichtig gestikt. Ik prima gelukt. Nu nog gauw een nieuwe broek korter maken. Dan zie ik er morgen wel leuk vermoeid uit. 

4 opmerkingen:

 1. Hoe oud is je dochter? Kan me herinneren dat ik ook onwijs veel at in de pubertijd... Misschien meer eiwitten en goede vetten geven? Blijft ze langer vol van...
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze is net 12 geworden en superlang voor haar leeftijd. De eerste 10 dagen dat ze haar beugel had, kon ze bijna niets eten. Vandaag hebben we samen boodschappen gedaan en hebben we wat andere (gezonde) dingen voor haar gekocht. Na de verhuizing verander ik weer in een goede moeder en keukenprinses en komt het allemaal weer goed met haar voeding.

   Verwijderen
 2. Dat beugelverhaal ken ik. Zoonlief heeft steeds het draadje los. Het is steeds dezelfde tand en iedere keer kan ik weer met hem naar de Ortho (in de stad) om het draadje weer vast te laten lijmen. De laatste keer heeft onze eigen tandarts het gerepareerd en afkloppen het zit nu nog steeds vast. Wat kosten betreft, de ortho berekend het en bij de tandarts komt het uit de aanvullende tandartskosten dus daar krijgen we geen rekening voor. Je begrijpt wel, als het weer stuk gaat bel ik gewoon onze eigen tandarts.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De tandartspraktijk is tevens de orthopraktijk. Zal eens vragen hoe ze dat berekenen. Ja, ik snap dat jij gewoon de tandarts belt ^-^ Gelijk heb je.

  BeantwoordenVerwijderen