Doorgaan naar hoofdcontent

Schade aan de beugel

Onze dochter is vandaag weer thuisgebracht van een weekendje logeren. Ze heeft het superleuk gehad. Ze heeft direct een 'vlog' gemaakt. Die mocht ik nog niet zien. Moet ik zo even 'online' bekijken. Helaas heeft een nootje in een M&M schade aan haar beugel veroorzaakt. Dus nu kan ze voor de vierde keer naar de ortho :( Ik moet maar eens even navragen hoe dat zit met al die extra afspraken. Wat daar de kosten van zijn. Ik heb dochter wel gezegd dat ze eens op moet houden met al dat 'gevreet'. Want ze snoept wat af. Voornamelijk als ze bij anderen is. (Zoveel halen wij namelijk niet in huis haha).

Manlief is even aan het videobellen met zijn zus overver. Die is afgelopen weekend verhuisd. Ze heeft echt een MEGA huis gekocht. Supergaaf. Jammer dat ze zo ver weg woont. Mijn schoonouders zijn daar ook om te helpen. Eens even zien welke hulptroepen wij in kunnen schakelen voor de verhuizing.

Vandaag heb ik goed werk verricht. In de categorie precisiewerk heb ik de randjes van de balken geschilderd, die ik gisteren volgekliederd had met muurverf. Daarna dacht ik EVEN te behangen. Nou, wat een rotstuk zeg. Schuin en aan twee kanten als het ware om de bocht. Bijna 1,5 uur mee bezig geweest. Toen zat het me nog niet naar de zin en had ik me verknipt aan de bovenkant *&%$#! ^_^

Gauw een 'ondertussen' al helemaal afgekoeld stuk pizza naar binnen gewerkt. Daarna mocht ik van mezelf nog één baan gewoon plakken. Dat werden er uiteindelijk drie. Waarbij de laatste net twee centimeter te kort bleek. Het was al half negen, dus ik had het wel redelijk geschoten. Ik had nog een stukje over, dat heb ik er onder geplakt. Gelukkig komt er nog een plint voorlangs, zien we er hopelijk niets meer van.

Bij thuiskomst heb ik nog de naaimachine gepakt. Vorige week heb ik 'ruig geshopt' bij mijn zusje in de winkel. Een paar schoenen die ik had gekocht, daarvan was het elastiek los geschoten. Uiteraard mocht ik de schoenen terug doen en zouden ze kosteloos gemaakt worden. Maar.... dan kan ik ze morgen niet aan. Uiteraard wil ik dat wel. Dus heb ik het heel voorzichtig gestikt. Ik prima gelukt. Nu nog gauw een nieuwe broek korter maken. Dan zie ik er morgen wel leuk vermoeid uit. 

Reacties

  1. Hoe oud is je dochter? Kan me herinneren dat ik ook onwijs veel at in de pubertijd... Misschien meer eiwitten en goede vetten geven? Blijft ze langer vol van...
    Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze is net 12 geworden en superlang voor haar leeftijd. De eerste 10 dagen dat ze haar beugel had, kon ze bijna niets eten. Vandaag hebben we samen boodschappen gedaan en hebben we wat andere (gezonde) dingen voor haar gekocht. Na de verhuizing verander ik weer in een goede moeder en keukenprinses en komt het allemaal weer goed met haar voeding.

      Verwijderen
  2. Dat beugelverhaal ken ik. Zoonlief heeft steeds het draadje los. Het is steeds dezelfde tand en iedere keer kan ik weer met hem naar de Ortho (in de stad) om het draadje weer vast te laten lijmen. De laatste keer heeft onze eigen tandarts het gerepareerd en afkloppen het zit nu nog steeds vast. Wat kosten betreft, de ortho berekend het en bij de tandarts komt het uit de aanvullende tandartskosten dus daar krijgen we geen rekening voor. Je begrijpt wel, als het weer stuk gaat bel ik gewoon onze eigen tandarts.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De tandartspraktijk is tevens de orthopraktijk. Zal eens vragen hoe ze dat berekenen. Ja, ik snap dat jij gewoon de tandarts belt ^-^ Gelijk heb je.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z