Doorgaan naar hoofdcontent

Miskoop van de eeuw

Zo, drukke week achter de rug. Dinsdag gewerkt, de laatste dingen bedacht voor ons bedrijfsuitje en toen op naar het klushuis.
We zouden (EINDELIJK) de eikenhouten vloer gaan leggen in de woonkamer.
We hadden iets van 40 m2 overgenomen voor een laag bedrag. Manlief heeft heel geduldig alle lijmresten weggebikt en gedaan. Plank voor plank de lange kant groeven en veren nagekeken. Bij het leggen bleek dat aan het merendeel van de kopse kanten de veren ontbraken. Dus was het leggen niet direct mogelijk. Optie was om alle planken na te kijken en met de freesmachine aan te passen daar waar nodig. Tijdstechnisch niet handig.

Dus namen we een beslissing om een andere vloer aan te schaffen. Om 20.00 uur in de P.raxis... Voor mijn gevoel allemaal B-keuzes. Want na 14 jaar laminaat had ik me zoooo verheugd op een houten vloer. Gelukkig vonden we een vloer naar wens. Ruim 600 euro (inclusief 25% korting) lichter en met 13 pakken van 19 kilo zwaarder :) weer naar huis.
Gisteravond was het leggen klaar. We hebben gekozen voor brede planken. Wel een mooi effect hoor. Tot we gisteravond bij de avondzon zagen dat niet alle planken dezelfde structuur hebben. Tsjonge jonge. Vanavond maar even foto's maken en zien wat er kortingstechnisch dan nog mogelijk is. Want het ligt er superstrak in. 

Wat betreft de eikenhouten vloer, tsja, we hadden beter op moeten letten natuurlijk. Beetje te naïef geweest. Met te weinig verstand van planken :) Of het echt een miskoop van de eeuw is moet nog blijken natuurlijk. De eeuw is gelukkig nog lang niet om.

Bedrijfsuitje was superleuk. Daarover binnenkort meer. Nu gauw de was ophangen en dan gezellig met onze dochter wat drinken en schoolspullen kijken. Vanavond kijk ik geen voetbal, maar plak ik glasvezelbehang op de slaapkamer.

Nog voetbalfans hier onder mijn lezers/lezeressen? Ik heb werkelijk geen greintje interesse in het hele WK poppenkast gedoe. Maargoed, ik begrijp dat ik daarin wel een uitzondering ben. 

Reacties

  1. nee hoor , hier nog 1 die voetbal niet interseseert :]}

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De eeuw is og niet om. Ik ben blij met mijn pvc vloer. Goede kwaliteit, dus kost wat. Hoop er 25 jaar mee te doen.

    Voetbal? Wat is dat?

    Kocht vandaag bij Xenos haakjes. Verkoopster doe ze in een plastic zak, ik bedank voor de zak. Zie zojuist op de kassabon dat ik 0,25 cent voo juichleeuwtje heb betaald! Straks even bellen,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hé gelukkig, nog iemand voor wie het WK niet belangrijk, interessant of boeiend is. Heb vanavond heerlijk gewandeld door het bos ipv de voorbeschouwingen te zien en zet straks lekker een filmpje op. Ha, veel leuker. Succes met klussen!
    Groetjes, Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk, wandelen door het bos, daar kan ik me ook op verheugen om dat straks weer te doen.

      Verwijderen
  4. Jammer van de vloer! En om het WK geef ik ook niet echt. Ik kijk gerust mee als het langskomt, maar zou het zelf niet aan zetten. Of überhaupt weten wanneer het is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas vindt onze dochter het wel heel leuk, dus zodoende heb ik gisteravond nog wel een en ander meegekregen.

      Verwijderen
  5. Hopelijk heb je geen sensys gekocht?
    Daarmee heeft Praxis een probleem lees ik overal op internet..
    Overigens vergoeden ze dan wel gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, helaas wel. Bij de P.raxis zijn ze ook niet blij met de werkwijze van de leverancier.

      Verwijderen
  6. Wel de eiken planken bewaren! Geweldig hout om mee te knutselen.. Letterbakken, sleutelrekjes, krukjes, kastjes, allerlei vlinders en harten..

    Best jammer dat je twee keer pech hebt met de vloer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik zal ze bewaren. Eerste neiging was om het als brandhout te gaan gebruiken haha.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z