Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
13 juni 2014

Miskoop van de eeuw

Zo, drukke week achter de rug. Dinsdag gewerkt, de laatste dingen bedacht voor ons bedrijfsuitje en toen op naar het klushuis.
We zouden (EINDELIJK) de eikenhouten vloer gaan leggen in de woonkamer.
We hadden iets van 40 m2 overgenomen voor een laag bedrag. Manlief heeft heel geduldig alle lijmresten weggebikt en gedaan. Plank voor plank de lange kant groeven en veren nagekeken. Bij het leggen bleek dat aan het merendeel van de kopse kanten de veren ontbraken. Dus was het leggen niet direct mogelijk. Optie was om alle planken na te kijken en met de freesmachine aan te passen daar waar nodig. Tijdstechnisch niet handig.

Dus namen we een beslissing om een andere vloer aan te schaffen. Om 20.00 uur in de P.raxis... Voor mijn gevoel allemaal B-keuzes. Want na 14 jaar laminaat had ik me zoooo verheugd op een houten vloer. Gelukkig vonden we een vloer naar wens. Ruim 600 euro (inclusief 25% korting) lichter en met 13 pakken van 19 kilo zwaarder :) weer naar huis.
Gisteravond was het leggen klaar. We hebben gekozen voor brede planken. Wel een mooi effect hoor. Tot we gisteravond bij de avondzon zagen dat niet alle planken dezelfde structuur hebben. Tsjonge jonge. Vanavond maar even foto's maken en zien wat er kortingstechnisch dan nog mogelijk is. Want het ligt er superstrak in. 

Wat betreft de eikenhouten vloer, tsja, we hadden beter op moeten letten natuurlijk. Beetje te naïef geweest. Met te weinig verstand van planken :) Of het echt een miskoop van de eeuw is moet nog blijken natuurlijk. De eeuw is gelukkig nog lang niet om.

Bedrijfsuitje was superleuk. Daarover binnenkort meer. Nu gauw de was ophangen en dan gezellig met onze dochter wat drinken en schoolspullen kijken. Vanavond kijk ik geen voetbal, maar plak ik glasvezelbehang op de slaapkamer.

Nog voetbalfans hier onder mijn lezers/lezeressen? Ik heb werkelijk geen greintje interesse in het hele WK poppenkast gedoe. Maargoed, ik begrijp dat ik daarin wel een uitzondering ben. 

Would you like to comment?

 1. nee hoor , hier nog 1 die voetbal niet interseseert :]}

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De eeuw is og niet om. Ik ben blij met mijn pvc vloer. Goede kwaliteit, dus kost wat. Hoop er 25 jaar mee te doen.

  Voetbal? Wat is dat?

  Kocht vandaag bij Xenos haakjes. Verkoopster doe ze in een plastic zak, ik bedank voor de zak. Zie zojuist op de kassabon dat ik 0,25 cent voo juichleeuwtje heb betaald! Straks even bellen,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé gelukkig, nog iemand voor wie het WK niet belangrijk, interessant of boeiend is. Heb vanavond heerlijk gewandeld door het bos ipv de voorbeschouwingen te zien en zet straks lekker een filmpje op. Ha, veel leuker. Succes met klussen!
  Groetjes, Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk, wandelen door het bos, daar kan ik me ook op verheugen om dat straks weer te doen.

   Verwijderen
 4. Jammer van de vloer! En om het WK geef ik ook niet echt. Ik kijk gerust mee als het langskomt, maar zou het zelf niet aan zetten. Of überhaupt weten wanneer het is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas vindt onze dochter het wel heel leuk, dus zodoende heb ik gisteravond nog wel een en ander meegekregen.

   Verwijderen
 5. Hopelijk heb je geen sensys gekocht?
  Daarmee heeft Praxis een probleem lees ik overal op internet..
  Overigens vergoeden ze dan wel gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, helaas wel. Bij de P.raxis zijn ze ook niet blij met de werkwijze van de leverancier.

   Verwijderen
 6. Wel de eiken planken bewaren! Geweldig hout om mee te knutselen.. Letterbakken, sleutelrekjes, krukjes, kastjes, allerlei vlinders en harten..

  Best jammer dat je twee keer pech hebt met de vloer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik zal ze bewaren. Eerste neiging was om het als brandhout te gaan gebruiken haha.

   Verwijderen