zaterdag 14 juni 2014

Dagje uit met de stichting

Dagje uit met de stichting, is een uitdrukking bij ons, als we iets gaan doen met meerdere personen. Afgelopen woensdag hadden we van mijn werk het jaarlijkse personeelsuitje. Elk jaar wordt het door twee collega's georganiseerd. Dit jaar was ik aan de beurt. Samen met een collega, die tevens moeder van een klasgenoot van mijn dochter is. We hebben in het verleden voor school ook veel feesten georganiseerd. Dus dat was een fijne combi.

Gelukkig hadden we snel bedacht wat we wilden doen voor die dag. Traditie is: koffie/thee met iets lekkers, een ochtend activiteit, een lunch, een middag activiteit en een diner of BBQ. Dat voor een bedrag van 70 euro per persoon.
Er gingen dit jaar 30 personen mee. Het voorstel werd gelukkig direct door de grote baas goedgekeurd. Want het is wel de bedoeling dat het dagje uit bijdraagt aan de 'teamspirit'.

's Ochtends hadden we een workshop theatersport. Was echt supergaaf. Erg hilarisch ook. Sommige collega's vertoonden werkelijk talent. Heerlijk gelachen met zijn allen.

's Middags hadden we een spel. De erfenis (How to lose a million). We werden opgesplitst in verschillende teams. Ieder team was een familielid, die van de erfenis, zo spoedig mogelijk 1 miljoen euro moest uitgeven.

We kregen een mobiele telefoon mee en een kaart van de stad. Er waren verschillende opdrachten en je kon elkaar onderling uitdagen. Ik zat in het team bij mijn wel erg fanatieke bazin :) De foto opdrachten waren het leukst. Die moesten we middels de mobiele telefoon verzenden naar de jongen die de uitleg had verzorgd. Hij beoordeelde ze en bepaalde het bedrag wat we in mindering gebracht kregen op de erfenis.

Bij terugkomst op locatie, kregen we een samenvatting van het spel op een groot beeldscherm. Daarop waren de verschillende teams te zien. Sommige 'vlaggetjes' bleven wel erg lang op dezelfde plek, oftewel, die hadden gezien het mooie weer een terrasje gepakt. Het groene team waar ik bij zat, bleek de meeste kilometers te hebben gelopen die middag. Maar liefst 6 km. Nou, dat voelde ik ook wel degelijk.

Ook de foto opdrachten van de verschillende teams werden op het scherm vertoond. Erg leuk en lachen. 

We sloten af met een heerlijk buffet. Gevolgd door nog een 'grand dessert' met werkelijk mega lekkere chococake. (Nee het gaat sinds het klussen niet goed met mijn suikervrije bestaan :)).

Om die dag binnen het budget te blijven moesten we wel wat creatieve oplossingen verzinnen. Dus het lekkers bij de koffie/thee 's ochtends, was gebak, getrakteerd door twee jarige collega's. De lunch hebben we zelf bereid. Via Bakker Bart hadden we verschillende broodjes besteld. Die mocht ik om 7.30 uur al ophalen. Doorgereden naar mijn collega en daar 30 lunchpakketjes samen gesteld.

Melk, karnemelk en jus d'orange hadden we in grote pakken gekocht. Op het werk staat een schilferijsmachine. Een aantal prullebakken gevuld met het ijs, daar de pakken in en we hadden heerlijk koud drinken tussen de middag.

De reacties waren 'lovend' op ons dagje. Geen wanklank gehoord. Heerlijk dat iedereen het zo naar zijn/haar zin heeft gehad.

Ik ben wel blij dat het geweest is hoor. Te veel zaken aan mijn hoofd de laatste tijd (hoe zou dat nou komen?)

Nog een korte update over de vloer. Gisteren zijn we naar de P.raxis gegaan met foto's. (We hebben een Sencys vloer gekocht). Wat de procedure bij klachten is, is dat P.raxis de klacht overdraagt aan de leverancier. In de meeste gevallen wordt alleen het materiaal vergoed. In ons geval zou dat betekenen dat we alleen de pakken die anders zijn van structuur, dat we die vergoed krijgen. De vloer eruit halen en opnieuw weer leggen komt gewoonweg voor eigen rekening.

Nu komen we de laatste maanden heel veel bij de P.raxis. Dus de dame in kwestie weet dat we nog maar een paar weken hebben voor de verhuizing. Ik gaf aan dat de vloer er niet weer uit zou gaan. Toen vroeg ze waar wij blij mee zouden zijn. Korting op de plinten hadden wij al bedacht. Dus kregen we alle plinten voor de helft van de prijs. Prima oplossing voor ons. Op het stuk waar het verschil in structuur het meest zichtbaar is, komt namelijk een nieuwe bank. Dan valt het waarschijnlijk niet meer zo op.

Nou, heel verhaal. Ik zou vanavond de stad in. Er is een groot feest, met allerlei verschillende artiesten. Vanmiddag was ik zo lekker op dreef met behangen, dat ik daar liever mee verder wil. Dus zijn man en dochter nu met zijn tweetjes op pad. Ik stap weer in mijn klusautootje en ga nog een muurtje in de slaapkamer doen met glasvezelbehang.

2 opmerkingen:

 1. Die doe-dag klinkt inderdaad als teambuilding!
  Fijn dat je korting op de plinten kreeg en tevreden bent, daar gaat
  het tenslotte om. Ik vind het wel raar dat Praxis die foute pakken
  vloer niet uit het assortiment haalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk informatief artikel met alle highlights opgesomd!

  BeantwoordenVerwijderen