Doorgaan naar hoofdcontent

Container tiepje

Vandaag was een dag in de categorie: Ballentent. Zo noemen wij de dagen waar op onze werkplekken van alles aan de hand is. Nooit ernstig, maar wel zo dat 'gewoon werken' bijna geen doen is. 

Voordeel van dat soort dagen vind ik wel, dat ze voorbij vliegen. Vandaag sloot ik af met een zelfgeorganiseerde borrel op het werk. Samen met een aantal collega's vierden wij onze verjaardagen. In plaats van te trakteren op taart, hadden we nu wat hapjes en drankjes en kwamen even een uurtje bij elkaar.

Toen ik naar de locatie liep, zag ik een grote container op het terrein staan. Daar stak een stoel uit. Ook wel meer dingen, maar de stoel viel me op. Dus voor ik naar huis ging, liepen we met een aantal collega's naar de container. Twee van hun waren zo flink om er in te klimmen :) Niet te filmen wat er allemaal was weggegooid. Helaas regende het en konden we (nou ja, ze) niet overal bij. Maar.... ik heb 3 stoelen. Voor in de tuin straks. Ontzettend leuk. Ik ben er superblij mee. Zijn er hier meer containertiepjes? Oftewel, neem je wel eens iets mee wat een ander heeft weggegooid?

Nu even een pitstop thuis. Onze dochter had ter afsluiting van het toneelseizoen nog een korte afsluiting. Duurde langer dan gepland, dus ik ben iets eerder weggegaan. Terwijl ik typ, eet ik een broodje. Zometeen nog even twee uurtjes klussen.

Morgen een hele dag BHV en EHBO herhalingscursus. En dan..... heb ik 4 dagen weekend. Heerlijk....


Reacties

  1. ja, laatst nog een set van Dale woordenboeken die eruit zien als nieuw! Absurd wat mensen weggooien. Ik wilde altijd al een set, maar was mij te duur dus deze uit de container gevist en meegenomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaa, ik kan niet langs een container of langs een grofvuilstapel lopen zonder te kijken. In de afgelopen jaren heb ik veel gevonden, gebruikt en verkocht via marktplaats... van plantenbak tot officieel antiek en marmer.... mensen kieperen zoveel weg! Ongelofelijk zonde. De laatste tijd neem ik ook stukken timmerhout mee voor de kachel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, ik eet zo'n beetje wekelijks uit de container van de supermarkt. Vooral groente en fruit en zuivel, maar vaak ook brood. Er wordt ontzettend veel weggegooid!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ooit nam ik bij het grofvuil een hobbelpaard mee maar de kop was stuk.
    Diezelfde week belde mijn moeder mij en vertelde dat ze in haar woonplaats zo'n mooi hobbelpaard bij het grofvuil had gevonden maar dat het stoeltje wel een beetje kapot was :)
    We hebben dus van 2 kapotte hobbelpaarden 1 gemaakt...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nee, dat doe ik eigenlijk nooit. Op één of andere manier voelt dat voor mij nog wat als stelen, ook al heeft een ander het weggegooid. Heb daar dus ook geen logische uitleg voor, het voelt voor mij gewoon niet goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik vond in de container op het werk een koffer en vroeg aan mijn collegaatje of zij er belang bij had, het was een louis vutton koffer, er zaten een paar scheurtjes in de stof en er ontbrak een steuntje, maar verder mankeerde er niets aan , het was een enorm grote koffer en zij was er erg blij mee, of ik hem niet zelf wilde hebben vroeg ze ,nee hoor ,ik ga voorlopig niet op vakantie , en al ging ik wel,dan nog was de koffer mij veel te groot, en dit was prima, zij een koffer en weer iets gerecycled wat anders in het afval terechtgekomen was, terwijl hij nog prima te gebruiken is.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gisteren nog een gitaar......zonder snaren, dat dan weer wel.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z