27 mei 2014

Container tiepje

Vandaag was een dag in de categorie: Ballentent. Zo noemen wij de dagen waar op onze werkplekken van alles aan de hand is. Nooit ernstig, maar wel zo dat 'gewoon werken' bijna geen doen is. 

Voordeel van dat soort dagen vind ik wel, dat ze voorbij vliegen. Vandaag sloot ik af met een zelfgeorganiseerde borrel op het werk. Samen met een aantal collega's vierden wij onze verjaardagen. In plaats van te trakteren op taart, hadden we nu wat hapjes en drankjes en kwamen even een uurtje bij elkaar.

Toen ik naar de locatie liep, zag ik een grote container op het terrein staan. Daar stak een stoel uit. Ook wel meer dingen, maar de stoel viel me op. Dus voor ik naar huis ging, liepen we met een aantal collega's naar de container. Twee van hun waren zo flink om er in te klimmen :) Niet te filmen wat er allemaal was weggegooid. Helaas regende het en konden we (nou ja, ze) niet overal bij. Maar.... ik heb 3 stoelen. Voor in de tuin straks. Ontzettend leuk. Ik ben er superblij mee. Zijn er hier meer containertiepjes? Oftewel, neem je wel eens iets mee wat een ander heeft weggegooid?

Nu even een pitstop thuis. Onze dochter had ter afsluiting van het toneelseizoen nog een korte afsluiting. Duurde langer dan gepland, dus ik ben iets eerder weggegaan. Terwijl ik typ, eet ik een broodje. Zometeen nog even twee uurtjes klussen.

Morgen een hele dag BHV en EHBO herhalingscursus. En dan..... heb ik 4 dagen weekend. Heerlijk....


7 opmerkingen:

 1. ja, laatst nog een set van Dale woordenboeken die eruit zien als nieuw! Absurd wat mensen weggooien. Ik wilde altijd al een set, maar was mij te duur dus deze uit de container gevist en meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa, ik kan niet langs een container of langs een grofvuilstapel lopen zonder te kijken. In de afgelopen jaren heb ik veel gevonden, gebruikt en verkocht via marktplaats... van plantenbak tot officieel antiek en marmer.... mensen kieperen zoveel weg! Ongelofelijk zonde. De laatste tijd neem ik ook stukken timmerhout mee voor de kachel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik eet zo'n beetje wekelijks uit de container van de supermarkt. Vooral groente en fruit en zuivel, maar vaak ook brood. Er wordt ontzettend veel weggegooid!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooit nam ik bij het grofvuil een hobbelpaard mee maar de kop was stuk.
  Diezelfde week belde mijn moeder mij en vertelde dat ze in haar woonplaats zo'n mooi hobbelpaard bij het grofvuil had gevonden maar dat het stoeltje wel een beetje kapot was :)
  We hebben dus van 2 kapotte hobbelpaarden 1 gemaakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee, dat doe ik eigenlijk nooit. Op één of andere manier voelt dat voor mij nog wat als stelen, ook al heeft een ander het weggegooid. Heb daar dus ook geen logische uitleg voor, het voelt voor mij gewoon niet goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik vond in de container op het werk een koffer en vroeg aan mijn collegaatje of zij er belang bij had, het was een louis vutton koffer, er zaten een paar scheurtjes in de stof en er ontbrak een steuntje, maar verder mankeerde er niets aan , het was een enorm grote koffer en zij was er erg blij mee, of ik hem niet zelf wilde hebben vroeg ze ,nee hoor ,ik ga voorlopig niet op vakantie , en al ging ik wel,dan nog was de koffer mij veel te groot, en dit was prima, zij een koffer en weer iets gerecycled wat anders in het afval terechtgekomen was, terwijl hij nog prima te gebruiken is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gisteren nog een gitaar......zonder snaren, dat dan weer wel.

  BeantwoordenVerwijderen