Doorgaan naar hoofdcontent

Bouwdepot onder de 10.000 euro

Vanmiddag was er een inspectie van de woningbouwvereniging. Over de staat van ons huis. Wat we nog moeten doen voor vertrek. Dat valt gelukkig reuze mee. Volgens de inspecteur konden we ons laminaat en nog wat meer spullen gerust ter overname aanbieden. Zag er volgens hem (ook na 14 jaar) prima uit. Nou, ik ben benieuwd of een nieuwe huurder geinteresseerd is in onze 'oude zooi' haha.

Na de inspectie reed ik naar de Bouwmaat. Gezellig een middagje winkelen met mijn vader haha. 3 karren volgeladen en afgerekend. Het viel me echt reuze mee wat ik af moest rekenen. Helaas is het bouwdepot bedrag nu wel onder de 10.000 euro. Maargoed, daar is het tenslotte ook voor. Vrijdagmiddag wordt bijna alles bezorgd. We hebben al wel wat dingen meegenomen om de zolder zo spoedig mogelijk af te kunnen maken. Dan kan de 'trappenman' aan de slag.

Gisteren ontvingen we de factuur voor de zonnepanelen. Ik heb besloten dat ik de BTW wel terug ga vorderen. Omdat ik al ingeschreven sta bij de kamer van Koophandel is dat niet zo'n grote moeite. Op de website van milieucentraal staat het heel handig omschreven. Scheelt toch weer bijna 600 euro. 

Vanavond heb ik sinds lange tijd weer een zelf gekookt. Wel lekker hoor, een warme maaltijd. Dan nu weer in de kluskleding en op naar het huis.

Morgen ga ik heeeeeeeeeel lang 'treinen'. Ik ga een dag naar Eindhoven. Op uitnodiging naar Piet Hein Eek. Met een select gezelschap een lezing bijwonen en vervolgens krijgen we een rondleiding. In de trein lekker ontspannen (hoop ik). Ik zal een haakwerkje klaarleggen.

Reacties

  1. Heel veel plezier morgen! Heerlijk even iets anders aan je hoofd. En wie weet heel veel inspiratie! Ik begin wel heel nieuwsgierig te worden naar het nieuwe huis, het kan alleen maar heel geweldig worden! xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ik twijfel nog wel een beetje hoor. Heb mijn treinkaartje al gekocht. Gelukkig kan ik morgen uitslapen en dan komt het vast goed. En binnenkort kom je maar een keer kijken. Lijkt me gezellig. Uiteraard mag je ook wachten tot alles klaar is.

      Verwijderen
  2. Ik weet niet of het verstandig is die btw op je eigen zaak terug te vragen, het is tenslotte geen investering voor jouw eigen zaak. Kan je anders over een poos nog wel gezeur mee kregen. Misschien even navragen bij de belastingdienst?

    Wij hebben ons samen als ondernemer gemeld om btw terug te vragen en ze hebben ons de coöperatie Janssen en de Vries genoemd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh dat is ook nog wel een idee @MacMama een gezamenlijke onderneming. Dank voor de tip

      Verwijderen
  3. Dank voor de info op Milieu Centraal. Ik zat altijd met de winst op de teruglevering, dat je dat altijd op je inkomstenbelastingformulier moet vermelden.
    Vandaag belde ik de Belastingdienst. Tot 6 panelen doen ze niet moeilijk. Meer panelen is aan de inspecteur. Ik begreep dat 8 panelen ook geen probleem zullen zijn.
    Ze kijken er niet eens naar.

    Vanmiddag vulde ik het formulier in. Ook ik heb twee ondernemingen, de stamrecht BV en de B&B. Ik heb dit formulier onder eigen naam ingevuld. Ik wil geen gedoe hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z