07 mei 2014

Bouwdepot onder de 10.000 euro

Vanmiddag was er een inspectie van de woningbouwvereniging. Over de staat van ons huis. Wat we nog moeten doen voor vertrek. Dat valt gelukkig reuze mee. Volgens de inspecteur konden we ons laminaat en nog wat meer spullen gerust ter overname aanbieden. Zag er volgens hem (ook na 14 jaar) prima uit. Nou, ik ben benieuwd of een nieuwe huurder geinteresseerd is in onze 'oude zooi' haha.

Na de inspectie reed ik naar de Bouwmaat. Gezellig een middagje winkelen met mijn vader haha. 3 karren volgeladen en afgerekend. Het viel me echt reuze mee wat ik af moest rekenen. Helaas is het bouwdepot bedrag nu wel onder de 10.000 euro. Maargoed, daar is het tenslotte ook voor. Vrijdagmiddag wordt bijna alles bezorgd. We hebben al wel wat dingen meegenomen om de zolder zo spoedig mogelijk af te kunnen maken. Dan kan de 'trappenman' aan de slag.

Gisteren ontvingen we de factuur voor de zonnepanelen. Ik heb besloten dat ik de BTW wel terug ga vorderen. Omdat ik al ingeschreven sta bij de kamer van Koophandel is dat niet zo'n grote moeite. Op de website van milieucentraal staat het heel handig omschreven. Scheelt toch weer bijna 600 euro. 

Vanavond heb ik sinds lange tijd weer een zelf gekookt. Wel lekker hoor, een warme maaltijd. Dan nu weer in de kluskleding en op naar het huis.

Morgen ga ik heeeeeeeeeel lang 'treinen'. Ik ga een dag naar Eindhoven. Op uitnodiging naar Piet Hein Eek. Met een select gezelschap een lezing bijwonen en vervolgens krijgen we een rondleiding. In de trein lekker ontspannen (hoop ik). Ik zal een haakwerkje klaarleggen.

5 opmerkingen:

 1. Heel veel plezier morgen! Heerlijk even iets anders aan je hoofd. En wie weet heel veel inspiratie! Ik begin wel heel nieuwsgierig te worden naar het nieuwe huis, het kan alleen maar heel geweldig worden! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Ik twijfel nog wel een beetje hoor. Heb mijn treinkaartje al gekocht. Gelukkig kan ik morgen uitslapen en dan komt het vast goed. En binnenkort kom je maar een keer kijken. Lijkt me gezellig. Uiteraard mag je ook wachten tot alles klaar is.

   Verwijderen
 2. Ik weet niet of het verstandig is die btw op je eigen zaak terug te vragen, het is tenslotte geen investering voor jouw eigen zaak. Kan je anders over een poos nog wel gezeur mee kregen. Misschien even navragen bij de belastingdienst?

  Wij hebben ons samen als ondernemer gemeld om btw terug te vragen en ze hebben ons de coöperatie Janssen en de Vries genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat is ook nog wel een idee @MacMama een gezamenlijke onderneming. Dank voor de tip

   Verwijderen
 3. Dank voor de info op Milieu Centraal. Ik zat altijd met de winst op de teruglevering, dat je dat altijd op je inkomstenbelastingformulier moet vermelden.
  Vandaag belde ik de Belastingdienst. Tot 6 panelen doen ze niet moeilijk. Meer panelen is aan de inspecteur. Ik begreep dat 8 panelen ook geen probleem zullen zijn.
  Ze kijken er niet eens naar.

  Vanmiddag vulde ik het formulier in. Ook ik heb twee ondernemingen, de stamrecht BV en de B&B. Ik heb dit formulier onder eigen naam ingevuld. Ik wil geen gedoe hebben.

  BeantwoordenVerwijderen