donderdag 13 maart 2014

Lood is loodzwaar

Is goedkoop, duurkoop? Ik vraag het me af. In het geval van mijn stanley mes is het mes (van het merk Stanley) van ruim 17 euro een tegenvaller, vergeleken met mijn mes van nog geen 3 euro van de AC.tion (zoals wij het noemen).
In het geval van de verf (lak) waarmee ik de deuren en kozijnen wil(de) doen, is de extra dekkende lak van het eigen merk van de G.amma echt niet mijn ding. En met 14,88 euro in de aanbieding vind ik het dan nog niet eens echt goedkoop.

Mijn vader had het over Sigma coating. 40 euro voor een blik, maar schijnt te verven als een tierelier. Nou, daar ga ik me dan maar eens even in verdiepen.
De klussers onder ons nog tips voor een goed dekkende, makkelijk vervende, zonder aanzet zichtbare, redelijk milieuvriendelijke en betaalbare verf voor binnnen?

Vandaag kocht ik lood voor op het dak. Onder de helft van de dakpannen op de nok, ligt geen lood. Begrijp ik ook waar de lekkerij vandaan kwam. Nou, ik weet nu waar de term loodzwaar vandaan komt. Want 2 rollen waren voor mij bijna niet tilbaar.

Gisteren vond ik trouwens nog een voordelig kajuitbed voor onze dochter. Ze wil graag een nieuw bed op haar nieuwe kamer. Via de reguliere zaken (I.kea, L.een Bakker etc) had ik bedden met lades gezien, van rond de 179 euro. Via Marktplaats leverde veel voordeliger versies op, maar allemaal in de categorie, 'net niet'. Voordat ik een rondje bouwmarkten deed, liep ik 'even' binnen bij B.eter Bed (retteket haha). Daar stond een bed, incompleet qua lades en deurtjes, wel met lattenbodem en matras voor 75 euro. Moest ik het bed wel zelf uit elkaar halen.

Dus gauw gemeten of het in de nieuwe kamer zou passen. Bed telefonisch gereserveerd en vanmiddag samen met mijn moeder in haar bejaarden hoge auto opgehaald. Erg handige auto, want het paste bijna allemaal in 2x rijden. Enorm gelachen ook met zijn tweetjes. Ik ben zo blij met de hulp van mijn ouders.

Op school dinsdagavond is het trouwens goed gegaan tussen de leerkracht en ons. We hebben niets gezegd. Ja, het hoognodige. Advies voor onze dochter is HAVO geworden. Het onderwijskundig rapport hebben we gisteren persoonlijk ingeleverd bij de nieuwe school.

De stad in met de 'meiden' was ook erg gezellig. Op een gegeven moment, vonden ze het wenselijk om met zijn drietjes te gaan winkelen. Of ik niet nog voor mezelf, bij een dames winkel wilde kijken haha. Liep ik daar in mijn uppie... Voor de lunch hadden we wel samen afgesproken. Dat was ook erg leuk. Al met al een zeer geslaagde ochtend/middag.

10 opmerkingen:

 1. Zoek dure verf ook op internet. Dat scheelt stukken. Als blijft het duur ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga vanavond een rondje internet doen :) Dank voor de tip Ri.

   Verwijderen
 2. Ik deel de mening van je vader: hier ook Sikkens/Sigma.
  Werkt hartstikke fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb nog geen prijzen bekeken. Weet wel dat het de uitgave waard zal zijn.

   Verwijderen
 3. Ik heb alles geprobeerd en kan je ook alleen maar Sikkens aanraden. Rubbol vooral. En uiteindelijk is dat veel goedkoper dan honderd keer meuk erop. Ik heb dat geloof ik via goedkopeverf.nl ofzoiets gekocht, dat scheelde wel in vergelijking met de bouwmarkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rubbol zal ik eens opzoeken. Via de website die je aangaf kwam ik via via bij een verf/behang winkel bij ons in het dorp uit. Voor de plaatselijke handel misschien wel een goed idee dat ik daar eens kijk.

   Verwijderen
 4. Hier ook alleen maar de Sikkens verf. Erg duur maar jaren en jaren goed. Onze dochter had ook een positieve, gelukkig verwachte eindscore. Ze mag naar de brugklas Havo/Vwo. Dezelfde school als onze zoon. Dus wij zijn erg tevreden. Ook de fietsafstand is goed. Een 25 minuten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn voor jullie dochter. 25 minuten fietsen vind ik wel veel :) Maar ik ben ook verwend, ik had vroeger mijn school op nog geen 10 minuten fietsen.

   Verwijderen
 5. Ik heb eens verf voor deuren en kozijnen bij de aldi gekocht. Omdat ik zelf een kleur wilde mengen in grote plastic bak gedaan, gemengd weer in potten.. De bovenverdieping en helft beneden is prima geworden, toen ik na pauze van 2 maanden weer verder ging, leek het wel of de struktuur veranderd was en werd het streperig. Geen idee waar dat door kwam, ik heb al vaak zelf geschilderd, aan mijn ervaring kon het dus niet liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een pauze van 2 maanden, dat klinkt me heel fijn in de oren haha. Lekker dat je zoveel ervaring hebt. Heb ik na dit huis ook...

   Verwijderen