Doorgaan naar hoofdcontent

Wereld van mogelijkheden

Op verschillende blogs lees ik over februari als minimum maand. Echt?! Als het voor iemand echt 'moet' dan respect. Maar vrijwillig? Echt niet. Daarbij alle mogelijkheden van het universum voor verschillende bronnen van inkomen of andere vormen van overvloed afsluiten? (Hee, dit is mijn denkwijze hoor, hoef je het ook zeker niet mee eens te zijn).

Vanavond sprak ik een oude vriend van me. Inspirerend gesprek. Over de wereld van mogelijkheden. Op allerlei gebieden. Hij had het idee dat ik veel meer kan dan ik nu doe. Hij vroeg zich ook af waar mijn passie ligt? Of ik dat uitvoer nu, in het dagelijks leven... Dus dat zette me aan het denken. Over het wel willen, maar niet durven, of gewoonweg niet doen, omdat de dag al weer voorbij is met andere zaken. Die er wellicht minder toe deden, maar die ik wel belangrijk liet worden... Of ik een eventuele samenwerking met hem en zijn team zie zitten?

Eerst hield ik de boot een beetje af. Gaf aan dat hij beter op zoek kan gaan naar iemand bij hem in de buurt. Dat is makkelijker en nog meer excuses van mijn kant. Een half uurtje na het gesprek, heb ik hem gauw nog een bericht gestuurd. Dat ik wil komen kennismaken met het team en dat ik op vrijdagen wel beschikbaar ben. Hoe weet ik nog niet haha. Maar daar vind ik dan ook wel weer een manier op. 

Vaag blogje, ik weet het. Ster in het vaag bloggen ben ik ook bedacht ik. Af en toe is 'anoniem' bloggen wel handig... Hoef ik gewoon niet alles te schrijven.... 

Nogmaals dank trouwens voor alle aangeboden zegels en kaarten. Ik schrijf nu met de iPad bovenop de folders met aanbiedingen weer van de komende week. Eerst maar de sleutels volgende week en dan 'het huis voelen'. Dan komen we vanzelf tot gezamenlijke woonwensen. Heeeeel veel zin in.

Reacties

 1. Toch geen piramide verkoopsysteem hoop ik? Uit omgeving slechte ervaringen gehoord hierover.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe kom je bij een piramide verkoopsysteem? Het is een bedrijf waarvoor ik waarschijnlijk ga werken.

   Verwijderen
 2. Ik vind het juist weer ontzettend beperkend om te denken dat zo'n maand van alles afsluit. Voor mij opent het juist heel veel. Op het minimum focussen is zo ongeveer wel het domste wat je kunt doen, want dan is het niet te doen. Dat is net als op dieet gaan als je af wilt vallen en dan lijstjes maken met wat je niet mag eten. Dat werkt niet, want je onbewuste kan niet omgaan met ontkenningen, dus dan ben je er doorlopend mee bezig. Voor mij is zo'n maand een mooie gelegenheid om me te richten op alle rijkdommen die er zijn en die kunnen komen, maar die ik gewoon misschien niet altijd zie, omdat ik me druk maak over de dagelijkse dingen. Ik zie het al helemaal voor me: extra bewegen (goed voor mij, levert energie op, een mooier lijf en ook nog eens gratis), creatief koken (meer ruimte, minder verspilling en ook nog eens minder kosten), stevig opruimen (ruimte in m'n huis is ruimte in mijn hoofd en het levert vaak nog geld op ook; als je het even niet uitgeeft, moet je het maar verdienen!) en alles met werk weer goed op de rit krijgen.

  Je een beetje uit de consumptiemaatschappij trekken is wat mij betreft helemaal niet gek, juist omdat rijkdom (en dan bedoel ik alle soorten, óók die van geld) vaak maar zo weinig met consumptie te maken heeft.

  Maar dit is dan ook weer even kort door de bocht mijn mening/visie hierop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beperkend denken? Nou... dat zeker niet. Het gaat niet om de maand die dingen afsluit, wel zoals jij ook aangeeft de focus op minimum. Dus bij een minimum maand ook de intentie die daar bij hoort. En bedoel je met 'je' jezelf of iedereen in het algemeen :) Fijn dat voor jou de maand een gelegenheid biedt om je te richten op rijkdommen. Want de positieve zaken die je noemt (bewegen, koken en opruimen) brengen alleen maar goeds.

   Verwijderen
  2. Het ligt een beetje aan welke 'je' je bedoelt, maar mijn antwoord is natuurlijk wel zoals ik het zie. Maar met de invulling die ik het voor mezelf geef, kan ik het natuurlijk net zo goed de 'Maand van Diverse Rijkdommen' noemen ;-) Voor mij is het in ieder geval zeker het plan om er een positieve maand van te maken, op alle fronten. Juist door me niet te richten op dat financiële minimum, maar op alle rijkdommen/mogelijkheden om me heen, die me als het ware door die maand heen laten zweven, waardoor de uitgaven wel weer tot een minimum beperkt blijven. Klinkt ook een beetje vreemd zo, maar ik wist ook even niet hoe ik het beter moest omschrijven.

   Verwijderen
  3. Kijk dat vind ik een leuke omschrijving. Maand van de diverse rijkdommen :) En wat je schrijft klinkt voor mij helemaal niet vreemd.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gaan hemelen

Dag lieve schoonvader Iemand omschreef het mooi. Het hele leven schuift een generatie op. Gisteren overleed mijn schoonvader Hans. Acht maanden nadat mijn schoonmoeder Coby overleed. Op de prachtige foto (gemaakt door mijn schoonzus) is de energie van mijn schoonmoeder zichtbaar 💗  Fijn dat ze weer bij elkaar zijn.

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham (Dank voor de oplettende lezers, ik heb nu de juiste link geplaatst :))

De laatste verhuizing?

Leeg nest In het Engels in de benaming volgens mij Empty Nesters. Nou dat zijn M. en ik dan sinds begin september. Onze dochter heeft een leuke studio gevonden om in te wonen. Met hulp van mijn ouders, hebben we al haar spullen in een dag verhuisd en geïnstalleerd. Een groot gedeelte van haar 'uitzet' had ze al gekregen via mijn schoonouders. Na hun emigratie bleven er een strijkplank, strijkijzer, oventje, pannen etcetera over. Ook mijn ouders zijn verhuisd, dus daar waren ook voldoende spullen. Van mijn vriendin kreeg ze een mega televisie. Wel was er nog genoeg te kopen hoor. Denk aan  een bank een kledingkast tafel en stoelen salontafel tv kast Ze had zelf gespaard hiervoor. Maar wij hebben haar 'gesponsord' zodat ze alles helemaal naar haar wens kon inrichten. Even wennen M. en ik zijn natuurlijk al 6000 jaar  nouja, 22 jaren dan samen. Het werken vanuit huis maakt dat we vaak hele dagen (en nachten) in hetzelfde huis zijn. Gelukkig vinden we elkaar nog steeds leuk