Doorgaan naar hoofdcontent

Termijn 1 van 120

De overdracht moet nog gebeuren, maar vandaag hebben we al de eerste rente en aflossing betaald aan inzake de 'familiebank' lening welke we voor het huis extra hebben afgesloten. Vorige week hebben we op basis van huidige inkomens (dus zonder alle extra's die er de komende jaren aankomen) berekeningen gemaakt. En die zien er goed uit. Plan is om binnen 10 jaar tijd het hele huis, inclusief de familiebanklening en energiebespaarlening (waarvan we nog niet zeker weten of we die gaan ontvangen) vrij te hebben.
Fijn vooruitzicht.

Water, gas en licht op het nieuwe adres zijn aangevraagd. Morgen gaan we de eerste aankopen op het gebied van gereedschap doen. Verheug ik me op.

Maandag en dinsdag zijn we allebei vrij. Maandagochtend de inspectie. 's Middags naar de notaris voor alle aktes. Daarna nog even naar het huis met dochter en mijn ouders en 's avonds, om het te vieren uit eten met zijn allen.

Dinsdag hebben we in het nieuwe huis al twee afspraken. Dus de vaart zit er goed in. Bij de H.ema kocht ik een gave weekplanner. Die komt op een goed zichtbare plek te hangen. Als klusplanner :) Want plannen zal met onze strakke werkschema's echt noodzakelijk zijn.

Vandaag ontving ik bericht dat mijn studie definitief doorgaat. Niet op de zaterdag zoals eerst gepland. Maar op de vrijdagen. Dat vind ik nog fijner. Ik mag dan 'in de baas zijn/haar tijd' naar school. Studiebelasting is ongeveer 10 uur per week. 

Morgen heb ik contact met de oud vriend van me. Over de mogelijke samenwerking. Even kijken of het klikt met de overige teamleden. En wat ze precies willen en verwachten. Over een gedeelte van de werkzaamheden hebben we het al gehad. Gelukkig kan dat grotendeels ook vanuit huis.
Dan bedenken of ik in loondienst wat ga doen, of dat ik de uren ga factureren. Voor 2014 ook wel leuk om mijn eigen bedrijf meer op de kaart te zetten.
Heb net de BTW aangifte voor het 4e kwartaal van 2013 gedaan. Nou, dat was niet echt de moeite waard haha.

Veel te doen dus hier. Ben benieuwd of ik het bloggen nog een beetje vol ga houden. Heb nog een gave wedstrijd gezien waar ik aan mee kan doen voor ons huis. Is een mooi geldbedrag voor een 'make-over' mee gemoeid. Dus daar wil ik ons zeker voor inschrijven. Druk, druk, druk zeg maar. 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z