donderdag 30 januari 2014

Termijn 1 van 120

De overdracht moet nog gebeuren, maar vandaag hebben we al de eerste rente en aflossing betaald aan inzake de 'familiebank' lening welke we voor het huis extra hebben afgesloten. Vorige week hebben we op basis van huidige inkomens (dus zonder alle extra's die er de komende jaren aankomen) berekeningen gemaakt. En die zien er goed uit. Plan is om binnen 10 jaar tijd het hele huis, inclusief de familiebanklening en energiebespaarlening (waarvan we nog niet zeker weten of we die gaan ontvangen) vrij te hebben.
Fijn vooruitzicht.

Water, gas en licht op het nieuwe adres zijn aangevraagd. Morgen gaan we de eerste aankopen op het gebied van gereedschap doen. Verheug ik me op.

Maandag en dinsdag zijn we allebei vrij. Maandagochtend de inspectie. 's Middags naar de notaris voor alle aktes. Daarna nog even naar het huis met dochter en mijn ouders en 's avonds, om het te vieren uit eten met zijn allen.

Dinsdag hebben we in het nieuwe huis al twee afspraken. Dus de vaart zit er goed in. Bij de H.ema kocht ik een gave weekplanner. Die komt op een goed zichtbare plek te hangen. Als klusplanner :) Want plannen zal met onze strakke werkschema's echt noodzakelijk zijn.

Vandaag ontving ik bericht dat mijn studie definitief doorgaat. Niet op de zaterdag zoals eerst gepland. Maar op de vrijdagen. Dat vind ik nog fijner. Ik mag dan 'in de baas zijn/haar tijd' naar school. Studiebelasting is ongeveer 10 uur per week. 

Morgen heb ik contact met de oud vriend van me. Over de mogelijke samenwerking. Even kijken of het klikt met de overige teamleden. En wat ze precies willen en verwachten. Over een gedeelte van de werkzaamheden hebben we het al gehad. Gelukkig kan dat grotendeels ook vanuit huis.
Dan bedenken of ik in loondienst wat ga doen, of dat ik de uren ga factureren. Voor 2014 ook wel leuk om mijn eigen bedrijf meer op de kaart te zetten.
Heb net de BTW aangifte voor het 4e kwartaal van 2013 gedaan. Nou, dat was niet echt de moeite waard haha.

Veel te doen dus hier. Ben benieuwd of ik het bloggen nog een beetje vol ga houden. Heb nog een gave wedstrijd gezien waar ik aan mee kan doen voor ons huis. Is een mooi geldbedrag voor een 'make-over' mee gemoeid. Dus daar wil ik ons zeker voor inschrijven. Druk, druk, druk zeg maar. 

1 opmerking: