Doorgaan naar hoofdcontent

Glutenvrije pasta

Tigste dag van mij suikervrije bestaan. Twee weken geleden vond ik glutenvrije pasta (spaghetti) bij de L.idl. Vanavond aten we het. Met suikervrije pesto, sojacuisine, courgette, ui, knoflook en garnalen. Salade erbij en wat rauwkost en we hadden weer een prima maaltijd.

Dochter heeft gisteren muffins gebakken. Met 'een gezonde mix' zonder e-nummers, maar wel met rietsuiker. Helaas kon ik de verleiding niet weerstaan en at ik er net twee. (Maar natuurlijk, waarom zou ik het ook bij maar een houden). Nou en nu terwijl ik typ, voel ik de 'suikerdip' opkomen. Onvoorstelbaar. Nouja, niet heel onvoorstelbaar, ik wist wel dat ik er last van had. Maar dat het zo vervelend zou voelen.... 
(Gauw doortypen, voor ik in slaap val haha).

Vanmiddag bij de (kandidaat)notaris was een een leuk gesprek. Manlief was het gisteren in zijn rug geschoten. Bikkel als hij is, heeft hij gisteren zo veel mogelijk bewogen. Vandaag ook gewoon naar zijn werk geweest. Alleen zitten ging niet zo goed. Dus bij het notariskantoor moest hij op een gegeven moment uit de stoel komen en wat 'oefeningen' doen om 'uit de kramp' te geraken. 
Voor hem pijnlijk, maar voor ons wel een ietwat komisch gezicht. 

De concepten van de overeenkomsten worden door de aardige dame opgesteld en dan krijgen wij ze ter goedkeuring binnen. Bedankt nog voor de tips voor deze documenten. Blijft altijd een beetje een bijzonder idee. Dingen vastleggen voor zaken die we niet wensen. Uit elkaar gaan of nog erger, doodgaan. Maar we kunnen het maar beter geregeld hebben.

Inschrijfformulier voor school van dochter is op de bus. Ik lijk wel echt georganiseerd. Lang leve mijn agenda. 

Reacties

  1. Bizar he, als je stopt met suiker. Hoe je daarna merkt hoe het je energie opvreet. Sterkte voor je man!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Suiker is gif, daar raak ik ook steeds meer van overtuigd. Gelukkig raken we onszelf er steeds meer van bewust!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik maak muffins (of cupe-cakes hoe je ze ook wil noemen) met als zoetstof geprakte rijpe (aka zwartgespikkelde schil) bananen. Voor 6 stuks 1 grote banaan. Lekker en geen suikerdip.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gaan hemelen

Dag lieve schoonvader Iemand omschreef het mooi. Het hele leven schuift een generatie op. Gisteren overleed mijn schoonvader Hans. Acht maanden nadat mijn schoonmoeder Coby overleed. Op de prachtige foto (gemaakt door mijn schoonzus) is de energie van mijn schoonmoeder zichtbaar šŸ’—  Fijn dat ze weer bij elkaar zijn.

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham (Dank voor de oplettende lezers, ik heb nu de juiste link geplaatst :))

De laatste verhuizing?

Leeg nest In het Engels in de benaming volgens mij Empty Nesters. Nou dat zijn M. en ik dan sinds begin september. Onze dochter heeft een leuke studio gevonden om in te wonen. Met hulp van mijn ouders, hebben we al haar spullen in een dag verhuisd en geĆÆnstalleerd. Een groot gedeelte van haar 'uitzet' had ze al gekregen via mijn schoonouders. Na hun emigratie bleven er een strijkplank, strijkijzer, oventje, pannen etcetera over. Ook mijn ouders zijn verhuisd, dus daar waren ook voldoende spullen. Van mijn vriendin kreeg ze een mega televisie. Wel was er nog genoeg te kopen hoor. Denk aan  een bank een kledingkast tafel en stoelen salontafel tv kast Ze had zelf gespaard hiervoor. Maar wij hebben haar 'gesponsord' zodat ze alles helemaal naar haar wens kon inrichten. Even wennen M. en ik zijn natuurlijk al 6000 jaar  nouja, 22 jaren dan samen. Het werken vanuit huis maakt dat we vaak hele dagen (en nachten) in hetzelfde huis zijn. Gelukkig vinden we elkaar nog steeds leuk