zondag 26 januari 2014

1,96 euro boven het boodschappenbudget

Al jaren houdt man hier de bonnetjes bij. Ik doe na het boodschappen de bonnetjes (meestal) in een doosje. Eens in de zoveel tijd vist hij ze er uit en houdt de statistieken bij in een excel sheetje (nouja, de versie daarvan op de iMac, open office). Gisteren was hij blij, volgens hem hadden we maar 296 euro aan boodschappen uitgegeven in 4 weken tijd. Keurig. Maar ik bleek nog een bonnetje in mijn tas te hebben :) van 5,96 euro. Ook nog netjes.

Wat aten we zoal? De weekmenu's gaven enig houvast
Ma: spaghetti met courgette en garnalen
Di: salade (groentes en garnalen) en omelet
Wo: Kind en man aten pannenkoeken, ik at bij een vriendin, groentes, vis en door mij gemaakte quinoa, bieten, feta, walnoot, komkommer salade
Do: rijst met groente en hoera, weer garnalen
Vr: Spaghetti met tonijn en groente
Za: Romig bloemkoolsoep met quesedilla's en mega salade

Gisteren was een oud jeugdvriendje van me jarig. Hij woont hier vlak in de buurt. Bij de digitale felicitatie op Facebook, had ik geschreven dat restanten gebak en de rest van de indische rijsttafel wel bij ons af mochten worden gegeven. Als grapje. Rond kwart over acht, ging de deurbel en stonden twee van zijn kinderen voor de deur. Met saté, saus, rijst, groente, ei met vis en komkommer in zuur. Zoooo lief. Enorme verrassing.

Zo te zien gaan we het wel redden tot 1 februari. Wellicht nog een paar dingen halen. Dan hebben we in de hele lange maand, die januari natuurlijk altijd is, het gered met het gestelde budget.

Daarnaast is mijn fietsplan op het werk klaar qua betalingen. En heb ik ondanks extra gekocht verlof (80 uren heb ik bijgekocht) gewoon 50 euro meer salaris ontvangen. Heel fijn. Zijn er nog meer mensen die meer salaris hebben ontvangen door de overheidstechnische wijzigingen?

3 opmerkingen:

 1. Dat is niet verkeerd om nog wat van de rijsttafel te krijgen.
  Wij hebben ieder 80 euro netto gekregen. Dat is altijd meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja! Ook hier dankzij het herfstakkoord bijna 100,- per maand erbij. Heerlijk hè, van die structurele meevallers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik krijg mijn loon nog dus wie weet een verrassing........

  BeantwoordenVerwijderen