Doorgaan naar hoofdcontent

1378 euro extra in december


Het idee is niet nieuw, ik las het vorig jaar al ergens bij iemand op een blog. Elke week een bedrag sparen, welke gelijk is aan het weeknummer. Via facebook kwam ik op het blog van Kaylie. Ze heeft een aantal 'templates' voor het sparen gemaakt. Klik hier. De foto is ook van haar blog trouwens.

Maar, ondanks dat het niet nieuw is, ga ik het ook doen, streven is om de pot dan te vullen met geld van verkopen op MP of andere manieren. Heerlijk idee om 1378 euro extra te hebben in december.

Wie doet er nog meer mee? 

Ik ga op zoek naar een grote pot :)

Update: wij gaan de 'omgekeerde' versie doen. Dus beginnen met 52 euro voor week 1, dan 51 euro voor week 2, 50 euro week 3 etc. We zijn druk met het uitzoeken van 'spullen' die we niet meer gebruiken en/of mee willen verhuizen. De opbrengst van de verkoop daar van doen we ook in de pot. Dan hebben we als het goed is in week 25 (juni) 1000 euro.

Reacties

  1. Wat een leuk idee! Ik doe mee! Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zo aan het begin van het jaar is dat niet zon probleem, maar naarmate de weeknummers hoger worden , gaat mij dat niet meer lukken ben ik bang,maar ik ga wel een poging wagen, wie weet verras ik mezelf. Ans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij doen de omgekeerde versie Ans. Nu beginnen met 52 euro en dan aftellen naar beneden. Dan hebben we als het goed is, in week 25 van dit jaar, 1000 euro. Leuk voor de vakantie.

      Verwijderen
    2. als je dat lukt is het zeker een leuk bedrag, maar zon groot bedrag per week lukt mij echt niet,maar het is toch een uitdaging dus ga ik gewoon kijken hoever ik kom.

      Verwijderen
  3. leuk idee :)
    succes dames!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. andersom lijkt me ook beter, in jan-feb-mrt hebben we geen gemeentelijke belastingen en afvalstoffen. Ik doe mee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij ons volgens mij ook geen gemeentelijke belastingen. En we zijn nu nog niet verhuisd :)

      Verwijderen
  5. ik denk alleen dat ik de laatste weeknummers er als eerste indoe, want met 3 jarigen , en sinterklaas en kerst en oud en nieuw in december kan ik in december niet zo veel missen.
    ik ga ook meedoen Gr Diana

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wow, 3 jarigen in december. Mega feest. Dan is 1378 euro altijd welkom volgens mij :) Leuk dat je ook meedoet Diana.

      Verwijderen
  6. Ik doe mee, begin met de eerste week een euro.
    Ik kijk tot hoever ik het op kan brengen, lukt dat niet meer dan begin ik weer met 1 euro . Onder het mom: iets is beter dan niets ;-) Succes allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind het zonde om geld in een potje te bewaren omdat het dan totaal niets opbrengt. Op een spaarrekening brengt het tenminste nog 'iets' op en het potje kan met spaargeld, kan bij een inbraak nog altijd gestolen worden. Indien je elke week een bepaald bedrag zou willen opzij zetten, zou ik eerder opteren om een aparte spaarrekening te nemen waar het wekelijks bedrag wordt op gestort. Het brengt dan tenminste nog wat intrest op en zelfs al is het niet veel, 't is mooi meegenomen. liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk idee. Ik denk dat het niet haalbaar voor mij is om aan het einde van het jaar zo'n groot bedrag in de pot te doen. Ik kan wel elke week minimaal een euro erin doen. Alle extraatjes kunnen er ook in. Dus wie weet waar ik dan aan het einde van het jaar op kom. Ik doe dus met je mee. Vanavond meteen op zoek naar een pot.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Grappig, ik ga proberen mee te doen met 25 cent inleg per weeknummer.
    Dat levert dan toch nog 'n leuk eindbedrag op.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Vind het idee erg leuk, wellicht een idee voor volgend jaar. NU ben ik zelf bezig met mijn portemonnee waarbij ik geld apart zet dat ik door mp, kledingverkoop, rommelmarkt ed verdien.Wil kijken wat me dat aan het einde van het jaar heeft opgeleverd.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind het een erg leuk idee, maar wil me nog even bedenken waar ik zoveel geld vandaag pluk als je tegen week 30 aanloopt. Dan begint het toch aardig te hopen wat je wekelijks in moet leggen. Eens even nog over nadenken.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ga het proberen. Maar het wordt wel een opgave.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Goed idee! Ik heb het voor mezelf zó bedacht: ik schrijf de nummers 1 t/m 52 op een lijstje en kijk per week hoeveel ik kan missen totdat ik alle 52 bedragen gehad heb...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Goed idee! Ik heb het overgenomen en er het bedrag per week achtergesteld wat ik ga proberen te sparen per week 8 EUR. En dan per week afstrepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ha, ha, denk ik iets (relatief) nieuws te hebben...lees ik via via dat jij dit spaarplan allang gepost had. 'k Vind 'm wel een hele leuke uitdaging. En als het je lukt om vanaf 52 terug te werken, zijn de laatste weken peanuts. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een goed idee! Ik doe ook mee! Ga zo eens even bedenken hoe ik het ga plannen.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Goed idee! Ik doe ook mee! Nog even bedenken hoe ik het ga plannen. Leuke blog trouwens! Heb je net ontdekt en ga je zeker volgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z