Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
05 januari 2014

1378 euro extra in december


Het idee is niet nieuw, ik las het vorig jaar al ergens bij iemand op een blog. Elke week een bedrag sparen, welke gelijk is aan het weeknummer. Via facebook kwam ik op het blog van Kaylie. Ze heeft een aantal 'templates' voor het sparen gemaakt. Klik hier. De foto is ook van haar blog trouwens.

Maar, ondanks dat het niet nieuw is, ga ik het ook doen, streven is om de pot dan te vullen met geld van verkopen op MP of andere manieren. Heerlijk idee om 1378 euro extra te hebben in december.

Wie doet er nog meer mee? 

Ik ga op zoek naar een grote pot :)

Update: wij gaan de 'omgekeerde' versie doen. Dus beginnen met 52 euro voor week 1, dan 51 euro voor week 2, 50 euro week 3 etc. We zijn druk met het uitzoeken van 'spullen' die we niet meer gebruiken en/of mee willen verhuizen. De opbrengst van de verkoop daar van doen we ook in de pot. Dan hebben we als het goed is in week 25 (juni) 1000 euro.

Would you like to comment?

 1. Wat een leuk idee! Ik doe mee! Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo aan het begin van het jaar is dat niet zon probleem, maar naarmate de weeknummers hoger worden , gaat mij dat niet meer lukken ben ik bang,maar ik ga wel een poging wagen, wie weet verras ik mezelf. Ans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij doen de omgekeerde versie Ans. Nu beginnen met 52 euro en dan aftellen naar beneden. Dan hebben we als het goed is, in week 25 van dit jaar, 1000 euro. Leuk voor de vakantie.

   Verwijderen
  2. als je dat lukt is het zeker een leuk bedrag, maar zon groot bedrag per week lukt mij echt niet,maar het is toch een uitdaging dus ga ik gewoon kijken hoever ik kom.

   Verwijderen
 3. leuk idee :)
  succes dames!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. andersom lijkt me ook beter, in jan-feb-mrt hebben we geen gemeentelijke belastingen en afvalstoffen. Ik doe mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons volgens mij ook geen gemeentelijke belastingen. En we zijn nu nog niet verhuisd :)

   Verwijderen
 5. ik denk alleen dat ik de laatste weeknummers er als eerste indoe, want met 3 jarigen , en sinterklaas en kerst en oud en nieuw in december kan ik in december niet zo veel missen.
  ik ga ook meedoen Gr Diana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, 3 jarigen in december. Mega feest. Dan is 1378 euro altijd welkom volgens mij :) Leuk dat je ook meedoet Diana.

   Verwijderen
 6. Ik doe mee, begin met de eerste week een euro.
  Ik kijk tot hoever ik het op kan brengen, lukt dat niet meer dan begin ik weer met 1 euro . Onder het mom: iets is beter dan niets ;-) Succes allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het zonde om geld in een potje te bewaren omdat het dan totaal niets opbrengt. Op een spaarrekening brengt het tenminste nog 'iets' op en het potje kan met spaargeld, kan bij een inbraak nog altijd gestolen worden. Indien je elke week een bepaald bedrag zou willen opzij zetten, zou ik eerder opteren om een aparte spaarrekening te nemen waar het wekelijks bedrag wordt op gestort. Het brengt dan tenminste nog wat intrest op en zelfs al is het niet veel, 't is mooi meegenomen. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk idee. Ik denk dat het niet haalbaar voor mij is om aan het einde van het jaar zo'n groot bedrag in de pot te doen. Ik kan wel elke week minimaal een euro erin doen. Alle extraatjes kunnen er ook in. Dus wie weet waar ik dan aan het einde van het jaar op kom. Ik doe dus met je mee. Vanavond meteen op zoek naar een pot.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Grappig, ik ga proberen mee te doen met 25 cent inleg per weeknummer.
  Dat levert dan toch nog 'n leuk eindbedrag op.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vind het idee erg leuk, wellicht een idee voor volgend jaar. NU ben ik zelf bezig met mijn portemonnee waarbij ik geld apart zet dat ik door mp, kledingverkoop, rommelmarkt ed verdien.Wil kijken wat me dat aan het einde van het jaar heeft opgeleverd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het een erg leuk idee, maar wil me nog even bedenken waar ik zoveel geld vandaag pluk als je tegen week 30 aanloopt. Dan begint het toch aardig te hopen wat je wekelijks in moet leggen. Eens even nog over nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ga het proberen. Maar het wordt wel een opgave.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed idee! Ik heb het voor mezelf zó bedacht: ik schrijf de nummers 1 t/m 52 op een lijstje en kijk per week hoeveel ik kan missen totdat ik alle 52 bedragen gehad heb...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goed idee! Ik heb het overgenomen en er het bedrag per week achtergesteld wat ik ga proberen te sparen per week 8 EUR. En dan per week afstrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ha, ha, denk ik iets (relatief) nieuws te hebben...lees ik via via dat jij dit spaarplan allang gepost had. 'k Vind 'm wel een hele leuke uitdaging. En als het je lukt om vanaf 52 terug te werken, zijn de laatste weken peanuts. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een goed idee! Ik doe ook mee! Ga zo eens even bedenken hoe ik het ga plannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Goed idee! Ik doe ook mee! Nog even bedenken hoe ik het ga plannen. Leuke blog trouwens! Heb je net ontdekt en ga je zeker volgen.

  BeantwoordenVerwijderen