Doorgaan naar hoofdcontent

De laatste keer

Terwijl man de kerstboom aftuigt, typ ik nog een blogje. De buurman rechtsboven denkt dat het gezellig is dat hij nog even gaat drummen. De grote stoep voor onze flat leent zich voor allerlei 'gespuis' wat hier graag vuurwerk afsteekt. Een aantal 14+ meisjes uit de buurt, spelen voor levende gillende keukenmeiden. 

De gedachte dat dit de laatste keer oudjaarsdag is in dit huis, doet me goed. Zoals ieder jaar 'ontvluchten' we de flat. Met iMac, alle belangrijke apparaten en paspoorten. Gelukkig is het ieder jaar nog goed gekomen. Laat ik het erop houden dat we in een buurt wonen, die er qua vuurwerk hele andere normen en waarden op na houden. Niet alleen vuurwerk, ook qua drank en geluidsniveau.

Nu steek ik nooit vuurwerk af, ik drink amper alcohol en heb een hekel aan lawaai. Dus is ben makkelijk te irriteren op dat gebied. Om het dan voor de buurt gezellig te houden, gaan wij gewoon weg :) Dekbedjes mee, tas vol eterij. Op naar een plek waar alleen rond 00.00 uur vuurwerk wordt afgestoken.

Zo, tot zover mijn oudjaarsbeklag hoor. Ik heb er werkelijk helemaal niets mee, vuurwerk. Milieuvervuiling, geldverspilling, zielig voor de beesten en slecht voor mijn humeur.

Wat wel heeeeel leuk was, was ons avondje theater gisteren. In een prachtige stadsschouwburg, keken we naar 'Een grof sandaal'. Samenwerking tussen het NNT en de Bende. Super decor. Erg vermakelijke voorstelling. En ik vond het ook leuk om te zien hoe onze dochter genoot van alles. 

Dan ga ik aan mijn laatste au-laitje van dit jaar. Vermoedelijk ook iets wat ik in het nieuwe jaar niet (zo vaak meer) zal nemen. Ben voornemens om suikervrij te gaan eten en drinken. Het liefst ook nog wat meer zuivelvrij. Gisteren daar voor de nodige boodschappen gedaan. Gelukkig valt dat nog in het boodschappenbudget van 2013. 

Gisteren hebben we ook een nieuwe berekening gemaakt. Inkomsten en uitgaven voor 2014. Een aantal zaken moesten we schatten. Want we weten nog niet precies wat onze kosten voor gas- en licht zullen worden. En nog wat meer voorziene en onvoorziene kosten. We zijn uitgegaan van de bruto bedragen qua hypotheek. Vakantiegeld, mijn 13e maand en kinderbijslag hebben we buiten beschouwing gelaten. Evenals teruggave van de belastingdienst. Nou, dan staan we er nog steeds leuk voor. We kunnen dezelfde bedragen blijven sparen die we nu doen. We hebben zelfs nog 250 euro in de maand dan gereserveerd voor extra aflossing per maand op de hypotheek. 

Maargoed, dit is allemaal theorie natuurlijk. Ik weet niet of ik het online durf te zetten, omdat er ondertussen al wel wat mensen meelezen, die me persoonlijk kennen. Is er wel behoefte aan? Om te zien wat ik 'als rijk wijf' haha, aan uitgaven heb?

Reacties

  1. ben heel benieuwd!
    lees graag mee.
    Gr. Anne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe dat ook niet. Je weet maar nooit hoe vlug het 'op straat' ligt. Als je het wil vrijgeven moet je er volledig achter staan. Wel geef ik altijd de maandlasten en jaarbegroting op. Evenals het af te lossen bedrag.Om echter mijn volledige financiën erop te zetten, nee, dat gaat mij te ver.
    Een heel mooi nieuw jaar gewenst in een rustigere omgeving.
    Als het financieel allemaal goed in elkaar zit zou je eens moeten overwegen om de belastingaftrek jaarlijks te doen. Krijg je elke zomer een mooi bedrag dat je kunt gebruiken naar eigen inzicht i,p.v. maandelijks een beetje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat vervelend, dat er bekende mensen zijn die meelezen. Op die manier kun je bijna niet schrijven. Om die reden heb ik onlangs het spaarsaldo verwijderd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heb gelukkig geen bekenden die meelezen en wil dat graag zou houden om vrij te kunnen blijven schrijven.
    Wij hebben het liever ook wat rustiger. Vanavond gewoon met z'n viertjes thuis (hopen we, als Ienimini zieker wordt, zit ik deze nacht nog in het ziekenhuis met veel pecht).
    Een heeeeel gelukkig, gezond en goed 2014 en succes met het nieuwe huis.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z