dinsdag 31 december 2013

De laatste keer

Terwijl man de kerstboom aftuigt, typ ik nog een blogje. De buurman rechtsboven denkt dat het gezellig is dat hij nog even gaat drummen. De grote stoep voor onze flat leent zich voor allerlei 'gespuis' wat hier graag vuurwerk afsteekt. Een aantal 14+ meisjes uit de buurt, spelen voor levende gillende keukenmeiden. 

De gedachte dat dit de laatste keer oudjaarsdag is in dit huis, doet me goed. Zoals ieder jaar 'ontvluchten' we de flat. Met iMac, alle belangrijke apparaten en paspoorten. Gelukkig is het ieder jaar nog goed gekomen. Laat ik het erop houden dat we in een buurt wonen, die er qua vuurwerk hele andere normen en waarden op na houden. Niet alleen vuurwerk, ook qua drank en geluidsniveau.

Nu steek ik nooit vuurwerk af, ik drink amper alcohol en heb een hekel aan lawaai. Dus is ben makkelijk te irriteren op dat gebied. Om het dan voor de buurt gezellig te houden, gaan wij gewoon weg :) Dekbedjes mee, tas vol eterij. Op naar een plek waar alleen rond 00.00 uur vuurwerk wordt afgestoken.

Zo, tot zover mijn oudjaarsbeklag hoor. Ik heb er werkelijk helemaal niets mee, vuurwerk. Milieuvervuiling, geldverspilling, zielig voor de beesten en slecht voor mijn humeur.

Wat wel heeeeel leuk was, was ons avondje theater gisteren. In een prachtige stadsschouwburg, keken we naar 'Een grof sandaal'. Samenwerking tussen het NNT en de Bende. Super decor. Erg vermakelijke voorstelling. En ik vond het ook leuk om te zien hoe onze dochter genoot van alles. 

Dan ga ik aan mijn laatste au-laitje van dit jaar. Vermoedelijk ook iets wat ik in het nieuwe jaar niet (zo vaak meer) zal nemen. Ben voornemens om suikervrij te gaan eten en drinken. Het liefst ook nog wat meer zuivelvrij. Gisteren daar voor de nodige boodschappen gedaan. Gelukkig valt dat nog in het boodschappenbudget van 2013. 

Gisteren hebben we ook een nieuwe berekening gemaakt. Inkomsten en uitgaven voor 2014. Een aantal zaken moesten we schatten. Want we weten nog niet precies wat onze kosten voor gas- en licht zullen worden. En nog wat meer voorziene en onvoorziene kosten. We zijn uitgegaan van de bruto bedragen qua hypotheek. Vakantiegeld, mijn 13e maand en kinderbijslag hebben we buiten beschouwing gelaten. Evenals teruggave van de belastingdienst. Nou, dan staan we er nog steeds leuk voor. We kunnen dezelfde bedragen blijven sparen die we nu doen. We hebben zelfs nog 250 euro in de maand dan gereserveerd voor extra aflossing per maand op de hypotheek. 

Maargoed, dit is allemaal theorie natuurlijk. Ik weet niet of ik het online durf te zetten, omdat er ondertussen al wel wat mensen meelezen, die me persoonlijk kennen. Is er wel behoefte aan? Om te zien wat ik 'als rijk wijf' haha, aan uitgaven heb?

4 opmerkingen:

 1. ben heel benieuwd!
  lees graag mee.
  Gr. Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe dat ook niet. Je weet maar nooit hoe vlug het 'op straat' ligt. Als je het wil vrijgeven moet je er volledig achter staan. Wel geef ik altijd de maandlasten en jaarbegroting op. Evenals het af te lossen bedrag.Om echter mijn volledige financiën erop te zetten, nee, dat gaat mij te ver.
  Een heel mooi nieuw jaar gewenst in een rustigere omgeving.
  Als het financieel allemaal goed in elkaar zit zou je eens moeten overwegen om de belastingaftrek jaarlijks te doen. Krijg je elke zomer een mooi bedrag dat je kunt gebruiken naar eigen inzicht i,p.v. maandelijks een beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vervelend, dat er bekende mensen zijn die meelezen. Op die manier kun je bijna niet schrijven. Om die reden heb ik onlangs het spaarsaldo verwijderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heb gelukkig geen bekenden die meelezen en wil dat graag zou houden om vrij te kunnen blijven schrijven.
  Wij hebben het liever ook wat rustiger. Vanavond gewoon met z'n viertjes thuis (hopen we, als Ienimini zieker wordt, zit ik deze nacht nog in het ziekenhuis met veel pecht).
  Een heeeeel gelukkig, gezond en goed 2014 en succes met het nieuwe huis.

  BeantwoordenVerwijderen