Doorgaan naar hoofdcontent

Pensioentekort van 666 euro per maand

Op de site van de A.BN AMRO staat een pensioencheck mogelijkheid. Ik had het al een paar keer voorbij zien 'flitsen' en dacht, laat ik de test eens doen. Het zijn een paar vragen en de uitslag komt direct, zonder dat je daar een emailadres of iets dergelijks voor in hoeft te vullen.

Omdat ik een aantal jaren als zelfstandige heb gewerkt, waarbij ik geen pensioen heb opgebouwd, was ik wel heel benieuwd.

Uitgaande van mijn huidige netto inkomen. Op mijn 60e willen stoppen. En dan een netto inkomen per maand van 1400 euro willen hebben, kom ik 'maar' 666 euro per maand tekort... Ik ben nu 43. 
17 jaren x 12 maanden x 666 euro = 135.864 euro 
Dat moet ik dan maar ruim zien :)

Uiteraard zijn er nog opties van langer doorwerken, genoegen nemen met minder netto inkomen per maand en zelf sparen voor mijn pensioen. Ik had 0 euro als zelf gespaard aangegeven. Want wat we nu aan spaargeld hebben is (nog) niet voor ons pensioen.

Ik weet nu ook direct weer waarom ik dit soort dingen eigenlijk niet wil weten. Want ik heb al helemaal geen zin om langer te werken dan mijn 60e. Zou het liefst al met mijn 50e levensjaar gaan rentenieren. Wat... morgen al wel :)

Maarja, de bewustwording is wel goed. Weet ik nog meer waarvoor ik bepaalde zaken wel of niet doe.

Over het boek. Het wordt zoals het er nu uitziet een kwestie van zelf uitgeven. Omtrent het hoe en wat daarover, moet ik me nog verdiepen. Ik ga eerst maar eens aan de slag met alles wat ik afgelopen weekend heb geleerd. 

Reacties

  1. Leuke bijpassende loesje-poster:

    Grootste angst: ontslagen worden
    Grootste droom: nooit meer hoeven te werken

    de vader van
    Loesje

    Groetjes Lily

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die 'onafhankelijke' test zou ik maar met een korreltje zout nemen. Iemand die belang heeft pensioen-maatregelen, kan nooit objectief advies geven...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als er dan nog aow is en je bent samen met iemand die ook 65+ is dan komt er 1.400 netto per maand aan aow binnen. Heb je dan nog steeds een probleem?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Erica Verdegaal schreef een boek hoe je het best kunt uitrekenen hoeveel geld je nodig hebt, als je met pensioen gaat.
    Voor mij speelde mee, dat als je echt de schepen achter je verbrand er geen weg meer terug is.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou, daar ben je ook lekker mee dan! Maar inderdaad, je kunt misschien ook nog rekening houden met AOW, dat scheelt weer. En mogelijk lagere woonlasten, doordat er al aflossingen hebben plaatsgevonden en je minder geld nodig hebt?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb jarenlang fulltime voor de kinderen gezorgd, en werk nu als zelfstandige vanuit huis. Mijn pensioengat is een ravijn...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z