Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
06 november 2013

Graftakkenfoto

Afgelopen maandagavond was ik het even zat. Het fulltime werken, het niet mijn eigen ding doen. Na 13 jaren nog steeds op de flat en nog heel veel meer dingen. Oh wat vond ik mezelf ineens zielig zeg.

Van manlief moest ik me ziek melden. Maar dat is/was mijn eer te na. Dus ik 'appte' heel modern naar mijn leidinggevende, dat ik graag vanwege privé omstandigheden twee verlofdagen op wilde nemen. Dat was prima, dus de afgelopen dagen trok ik een beetje bij.

Ondertussen kregen we allemaal spannende berichten (binnenkort meer op dit blog :))

Vandaag moest ik voor vervanging van mijn paspoort op een wat we hier noemen 'graftakkenfoto'. Zo eentje waarbij er lichtjes geglimlacht mag worden. Ik had de wallen van de afgelopen woelige nachten aardig gecamoufleerd. Ook mijn haar zat best leuk. Toen ik aan de beurt was, bleek dat beide oren zichtbaar moeten zijn op de foto. Aaaargh. Dus ik duwde het zo flatteus mogelijk naar achteren. Dat dacht ik. Totdat ik de foto's zag. Net een flapje achter mijn oor vandaan. En mijn gezicht. Ik kijk alsof er iemand in mijn buurt een scheet heeft gelaten.

Gelukkig had onze dochter er vanmiddag flink de slappe lach om. Heb ik met mijn foto toch nog iemand gelukkig gemaakt. Haha.
Trouwens, een nieuw paspoort kost bij onze gemeente 50,35 euro. Is dat in elke gemeente gelijk?

Morgen weer aan het werk. Morgenochtend engelse cursus. Verplicht. Ik ben ingedeeld in een groep waarvan ik weet dat ik daar niet in hoor. Wellicht raar om van mezelf te zeggen, maar ik vind mijn engels heel goed. Dus vind ik ook dat ik in de 'beste' groep hoor. Maargoed, ik zit er net een groep onder. We zullen zien morgen. Misschien heb ik wel een veel te hoge dunk van mijn engels. Dat kan natuurlijk ook. *kucht*

Vandaag was het geld van de binaire opties gelukkig al weer bijgeschreven op mijn creditcard. Zonder de 25 euro kosten, dus dat scheelt al weer. Ik heb het terug laten boeken naar de gezamenlijke rekening. Vandaag was het geld van de gebreide poncho ook al bijgeschreven op mijn rekening.

Nog meer leuk nieuws, met een 'like en win' actie op Facebook, heb ik van een plaatselijke winkelier een cadeaubon ter waarde van 25 euro gewonnen. Dus de 200 euro verlies ben ik al weer aardig aan het goedmaken.


Would you like to comment?

 1. Hier is een paspoort geloof ik € 63,00, dus het kan nog erger. Gefeliciteerd met je cadeaubon :) en succes met de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor engelse les kun je altijd "supercalifragilisticexpialedoucious" zeggen, dan komt het toch altijd goed?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb laatst ook een goede 50 euro betaald, volgens mij is er wel een minimaal bedrag, maar kan het per gemeente verschillen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik doe al 2 x 5 jaar met dezelfde foto voor mijn id kaart. blijkbaar ben ik geen spat (?) ouder geworden want de foto kwam door de 'ballotage' lees gemeente beoordelings- ;-) pasfoto commissie. Ook mijn kinderen lachen zich een breuk om die geweldige foto's die op de id staan. Hun foto is ook behoorlijk chacherijnig. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed dat je jezelf even een time-out hebt gegund! Goed advies van je man.
  Ik ben benieuwd hoe de cursus Engels verliep!

  BeantwoordenVerwijderen