Doorgaan naar hoofdcontent

Graftakkenfoto

Afgelopen maandagavond was ik het even zat. Het fulltime werken, het niet mijn eigen ding doen. Na 13 jaren nog steeds op de flat en nog heel veel meer dingen. Oh wat vond ik mezelf ineens zielig zeg.

Van manlief moest ik me ziek melden. Maar dat is/was mijn eer te na. Dus ik 'appte' heel modern naar mijn leidinggevende, dat ik graag vanwege privé omstandigheden twee verlofdagen op wilde nemen. Dat was prima, dus de afgelopen dagen trok ik een beetje bij.

Ondertussen kregen we allemaal spannende berichten (binnenkort meer op dit blog :))

Vandaag moest ik voor vervanging van mijn paspoort op een wat we hier noemen 'graftakkenfoto'. Zo eentje waarbij er lichtjes geglimlacht mag worden. Ik had de wallen van de afgelopen woelige nachten aardig gecamoufleerd. Ook mijn haar zat best leuk. Toen ik aan de beurt was, bleek dat beide oren zichtbaar moeten zijn op de foto. Aaaargh. Dus ik duwde het zo flatteus mogelijk naar achteren. Dat dacht ik. Totdat ik de foto's zag. Net een flapje achter mijn oor vandaan. En mijn gezicht. Ik kijk alsof er iemand in mijn buurt een scheet heeft gelaten.

Gelukkig had onze dochter er vanmiddag flink de slappe lach om. Heb ik met mijn foto toch nog iemand gelukkig gemaakt. Haha.
Trouwens, een nieuw paspoort kost bij onze gemeente 50,35 euro. Is dat in elke gemeente gelijk?

Morgen weer aan het werk. Morgenochtend engelse cursus. Verplicht. Ik ben ingedeeld in een groep waarvan ik weet dat ik daar niet in hoor. Wellicht raar om van mezelf te zeggen, maar ik vind mijn engels heel goed. Dus vind ik ook dat ik in de 'beste' groep hoor. Maargoed, ik zit er net een groep onder. We zullen zien morgen. Misschien heb ik wel een veel te hoge dunk van mijn engels. Dat kan natuurlijk ook. *kucht*

Vandaag was het geld van de binaire opties gelukkig al weer bijgeschreven op mijn creditcard. Zonder de 25 euro kosten, dus dat scheelt al weer. Ik heb het terug laten boeken naar de gezamenlijke rekening. Vandaag was het geld van de gebreide poncho ook al bijgeschreven op mijn rekening.

Nog meer leuk nieuws, met een 'like en win' actie op Facebook, heb ik van een plaatselijke winkelier een cadeaubon ter waarde van 25 euro gewonnen. Dus de 200 euro verlies ben ik al weer aardig aan het goedmaken.


Reacties

  1. Hier is een paspoort geloof ik € 63,00, dus het kan nog erger. Gefeliciteerd met je cadeaubon :) en succes met de rest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor engelse les kun je altijd "supercalifragilisticexpialedoucious" zeggen, dan komt het toch altijd goed?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb laatst ook een goede 50 euro betaald, volgens mij is er wel een minimaal bedrag, maar kan het per gemeente verschillen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik doe al 2 x 5 jaar met dezelfde foto voor mijn id kaart. blijkbaar ben ik geen spat (?) ouder geworden want de foto kwam door de 'ballotage' lees gemeente beoordelings- ;-) pasfoto commissie. Ook mijn kinderen lachen zich een breuk om die geweldige foto's die op de id staan. Hun foto is ook behoorlijk chacherijnig. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed dat je jezelf even een time-out hebt gegund! Goed advies van je man.
    Ik ben benieuwd hoe de cursus Engels verliep!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z