Doorgaan naar hoofdcontent

Zielige eenden en ganzen

Oeps, gevoelig onderwerp, mijn donsdekbed. Om heel eerlijk te zijn, ik heb me nooit verdiept in de dons- en veren 'business'. Lekker naïef waarschijnlijk. Maar nu las ik in een aantal reacties dat ik best wel een 'dierenbeul' ben. Niet dat het er zo omschreven staat hoor.

Tsja.... gelukkig ga ik mijn dekbed terugbrengen. Ik vond het gekraak echt vreselijk. Voor degenen die dat wellicht wat overdreven vinden... Ik heb laatst ontdekt dat mijn geluid'fobie' een naam heeft. Misofonie heet het. Nou, ik ontdekte laatst een engelse site, met omschrijvingen die je wellicht niet voor mogelijk houdt. Vrijwel alle geluiden die omschreven werden komen op mijn irritatie lijst voor haha.
Het leuke is dat ik een collega heb die hetzelfde heeft. (Zij liet mij de site zien). Ze is erg blij dat er iemand is (ik dus) die het nog in heviger mate heeft....

Om terug te komen om de zielige eenden en ganzen. Ik heb niet gezocht naar artikelen en filmpjes van de dons en veren.
Ik sla (fruit)vliegjes dood (spinnen niet, die zet ik naar buiten). Ik draag leren schoenen. Eet af een toe een stokje saté of een kroketje.

Onze 27 jarige auto zal waarschijnlijk ook veel vervuiling produceren. Ik verf mijn haar met chemische middelen. Ik heb geen natuurvriendelijke verf en lijm gebruikt 13 jaar geleden met het inrichten van ons huis. Mijn kleding komt vaak van de kringloop. Nieuwe kleding is maar zelden van biokatoen....

Oftewel, ik weet dat ik nog een heleboel verbeterpunten heb. Ik heb niemands gevoelens willen kwetsen inzake dierenleed. Weer iets geleerd.

Reacties

 1. Ik wist het ook niet hoor, dat het zo raar gaat. Heb dan ook een donzen kussen... Nja en die heb ik al een jaar, niets meer aan te doen of terug te brengen dus, maar ik ga een volgende keer wel beter opletten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig joh, ben blij dat je m hebt teruggebracht. Die dons trekken ze echt met grof geweld van die diertjes af die helemaal getraumatiseerd zijn daarna, dat kan je zien, zo zielig! Ze hebben het ook goed door wat er met hun soortgenootjes gebeurt, nog voor ze zelf aan de beurt zijn.

  Qua auto: al die spullen ze moeten delven, raffineren, transporteren... daar zijn die paar liter benzine niets bij lijkt mij.... ;)

  Maar irritant is dat, bijna alles daar zit wel weer een zielige industrie achter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. joh ik weet dat veel mensen er niet bij stil staan.
  Nog een punt dat kraken komt doordat hoe goedkoper het produkt hoe meer veertjes/pennen er in het product zit, percentage dons is dan gewoon lager.
  Ik ben echt niet roomser dan de paus, eet ook vlees( alleen wel biologisch en eieren haal ik bij een boer in de buurt). Kleding let ik ook ppas op waar het vandaan komt sinds er op het nieuws is hoe dat geproduceerd wordt.
  Uggs vind ik lelijk maar toen ik een paar weken geleden een filmpje op facebook zag met hoe de goedkopere variant gemaakt wordt was ik er ook klaar mee.
  groetjes
  Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar zou ik ook niet bij stil gestaan hebben hoor, is volgens mij menselijk.
  Maar bij ieder ding wat we doen, dragen, onder slapen, eten ect ect is er wel wat te miepen.
  Het is dat je niet tegen het geluid kan maar anders zou ik er toch heerlijk onder slapen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z