donderdag 31 oktober 2013

Oehoe, is het al weer zomertijd?

Tsjonge jonge jonge, degene die dat bedacht heeft met het uurtje terug, nou, die moet mij niet tegenkomen... Onvoorstelbaar, het lijkt wel een megajetlag die ik sinds zondagnacht ervaar. Natuurlijk is het al jaren zo, maar echt, ik zie het nut van de tijdverschuiverij echt niet in.

Gisteren had ik volgens mij wel het dieptepunt. Waarbij mijn collega de hele ochtend mijn enorme gegaap aan moest horen. Vandaag trok ik gelukkig weer een beetje bij.

Vanavond heb ik afgesproken met een vriendin, dus hopelijk ben ik wel een beetje gezellig haha.

Vanmiddag heb ik een poging gedaan om keukenprinses te worden. Mijn standaard recepten lukken altijd prima. Een beetje afwisseling in ons eten zal ons goed doen. En zeker meer groente bij de warme maaltijd. Dus ik brouwde een lekkere curry met bloemkool, tomaten, doperwten, wortel, aardappels en nog wat ingrediënten.

Dochter maak ik daar niet blij mee, dus die kreeg gewoon aardappels, bloemkool en een burger. De mega bloemkool biedt mogelijkheid voor nog een lekker romig bloemkool soepje een dezer dagen. De laatste garnalen bakte ik vast met wat knoflook, als ingrediënt voor een salade met paksoi en radijsjes. Net echt....

Zondag had ik ook al het een en ander aan eten voorbereid. Ik moet zeggen dat het wel fijn is om 's avonds, na het werk, snel aan tafel te kunnen. Waarschijnlijk komt het ook door het tijdverschil, want ik heb ook eerder trek.

Ach, zoals mijn moeder vroeger al zei wanneer ik ergens last van had: 'Het gaat wel weer over, voordat je een jongetje wordt'.

2 opmerkingen:

  1. Wat een grappige uitdrukking van je moeder! Ik heb vooral 's avonds last van de wintertijd. Dan ben ik al vroeg moe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Winter tijd is de orginele tijd, maar dat geschuif met die winter/zomer uren mag van mij ook klaar zijn hoor.
    Vroeger had het nut maar nu totaal niet meer dus tijd om het weer af te schaffen.
    Ze heb ik er ook behoorlijk last van.

    BeantwoordenVerwijderen