maandag 14 oktober 2013

Koffiegeld

Bij ons op het werk hebben we koffie automaten waar we met een pasje gratis koffie en thee kunnen halen. Nu drink ik meestal thee, maar af een toe een cappuccinootje vind ik erg lekker. De cappuccino uit de automaat 'kan er mee door'. Op kantoor hebben we honing en kaneel staan. Wanneer ik dat er door doe is het te drinken zeg maar.

Bij de catering staan ook speciale koffie automaten. De cappuccino die daar uitkomt is vele malen lekkerder. Maar, die kost 1,20 euro per beker. Af en toe koop ik dat wel. Vandaag bedacht ik dat het wel aardig aantikt met mijn 'koffiegeld'. En overige uitgaven bij de aan het het gebouw vastzittende AH to GO.... Het is niet dat ik het me niet kan veroorloven. Ik vraag me alleen af, of ik het geld er echt voor over heb. Want afgelopen zaterdag was ik op een beurs, waar ik dingen zag die ik wel graag wilde kopen, maar waar ik me aardig in hield. Misschien moet ik mijn 'koffiegeld' uitgaven eens bij gaan houden. Zien wat voor andere leuke dingen ik daar voor kan doen.

Voor de werkenden onder ons, is koffie en thee gratis bij jou op het werk?

8 opmerkingen:

 1. Wij hebben ook automatenkoffie gratis. Cappucino, Wiener Melange zit er ook in. Ook kunnen we koffie van la Place beneden kopen, geen idee wat het kost, want dat koop ik dus niet.Vinde de koffie uit de automaat lekker genoeg. Wat ik wel doe is een lekker broodje halen of een salade tussen de middag, Denk dat ik hier makkelijk 15 euro per week aan uitgeef. Ga ik straks minder doen als ik volgend jaar weer moet beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik werkte ooit bij een bedrijf waar de hele dag gratis koffie en thee gereed stond. Op een gegeven moment moesten we er een klein bedrag voor gaan betalen. Sindsdien hoefde men nog maar minder dan de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid neer te zetten.
  Pennie Wijs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Koffie, thee en flessen water zijn gratis. Voor de lunch betalen we maandelijks een vast bruto bedrag. Dat neerkomt op 2 euro bruto per dag. Daar kan je ook onbeperkt fruit voor eten. Niet duur vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me de verleiding van de lekkere koffie goed voorstellen. Ik werk vanuit huis, en heb dus mijn eigen koffie.

  Zou je niet je eigen koffie van huis kunnen meenemen? Dan heb je én lekkere koffie, en het is goedkoper. Of past dat niet op je werk?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons is de koffie en thee gratis. Er is zelfs voor de liefhebbers limonade en frisdrank. En ook dit is gratis. En voor bij de lunch, die je wel zelf meeneemt, is er melk, chocomelk en karnemelk. En ook allemaal gratis. En natuurlijk water, ook gratis LOL. Ik zelf drink 2 kopjes thee p/dag en de rest van de dag water, en dat is bij een 8 urige werkdag een stuk of 10 glazen.
  Maar ja, als je er een budget voor hebt waarom zou je dan niet bijv 1x in de week zo'n echt lekker kopje cappuccino kopen. Dan blijft het ook lekker en bijzonder. Doe ik met zoonlief ook naar school, 1x in de 2-3 weken krijgt hij een pakje drinken mee. Vind hij zo leuk en lekker.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Koffie en thee is bij ons gratis net als siroop, water of cup-a-soup, wel moet 'k af en toe een flesje koffiemelk meenemen omdat de chef zelf de koffie zwart drinkt en dus vergeet aan te schaffen, Oh ja er staat een nespresso-automaat, dus superlekkere koffie, groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. koffie en thee is gratis. Maar een aantal collegas hebben geld samengelegd en een nespresso apparaat neergezet. iedereen doet daar z'n eigen cupjes in voor af en toe bakkie "lekker". Dat is beter te betalen dan de lekkere koffie in de centrale hal.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. koffie, thee, koek, karnemelk, melk, en soep is gratis. Best wel luxe.

  BeantwoordenVerwijderen