Doorgaan naar hoofdcontent

2155 reacties

Niet op dit blog hoor, maar op mijn andere blog. 2155 spam reacties. Gelukkig heb ik al ingesteld staan dat ik alle reacties moet goedkeuren. Dus vanmiddag heb ik een groot deel van de reacties verwijderd. Heel af en toe zit er nog een reactie bij, die zeg maar wel echt is. Op dit blog heb ik gelukkig nog niet zoveel spam reacties. Wel gewoon leuke en vaak ook hele nuttige reacties. Daar ben ik erg blij mee.

Vandaag had ik een vrije dag. Heeeeel fijn. Want de tweede seminardag in Amsterdam duurde langer dan gedacht/verwacht. We waren pas rond 23.45 uur weer thuis.

Het was ook gisteren weer erg interessant. Ik heb me ingeschreven voor een hele gave workshop. Het schrijven van een boek en het zelf publiceren. Op een vrijdagavond, plus zaterdag en zondag de hele dag. Wat een leuke man was het die gisteren daarover de presentatie deed. Alle aangeboden driedaagse vervolg workshops zo tussen de 1997 en 2497 euro... Ook de workshop die ik zo graag wilde (die van het boek) was 2497 euro. De man die de workshop gaf, gaf aan dat een ieder die interesse had, het inschrijfformulier vast moest invullen. Omdat hij met een hele speciale aanbieding zou komen... In gedachten vroeg ik me af, wat ik voor de workshop over zou hebben.

Ik heb namelijk al een aantal jaren een boekidee. Maar het blijft steeds alleen bij de gedachte hoe leuk het zou zijn. Dus dit kwam als het ware op het juiste moment. De aanbieding was wel heeeeeel erg super. Voor alleen materiaalkosten en kosten van de workshopruimte bood hij het aan. Wow, ik stond al klaar bij de inschrijftafel, toen ik het bedrag hoorde, werd ik helemaal zenuwachtig. 49 euro. Jihaa. Ook manlief gaat mee, want ook hij heeft een boekidee.

Voor de rest was ik een beetje flabbergasted. Want gisteren werd genoemd dat het hebben van schuld goed is. Dat handelen in aandelen (dus de aandelen op zich) af te raden is, vermoedelijk tussen 2014 en 2016 stort de aandelenmarkt volledig in. De prijs olie gaat aanzienbaar omhoog. Onder andere voedsel wordt daardoor duurder. Het meeste 'stomme' wat mensen kunnen doen, is werken voor een baas, of als ZZP'er of kleine zelfstandige. Daar wordt het meeste belasting betaald. Dit waren woorden van Robert Kiyosaki. Toch niet een van de armste mensen haha. Dus vanmorgen heb ik mijn aandelen verkocht. Ik had er gelukkig nog niet zoveel. Ik blijf zeker nog wel even in loondienst. Plus de buffer van 10.000 euro wil ik wel graag opbouwen. Het hoeft dan niet persé op een spaarrekening.

Daarnaast hebben we heel veel bruikbare andere informatie opgedaan afgelopen weekend. Naast vastgoed als huizen, ook het belang van virtueel vastgoed. En nog veel meer. Daar ga ik zo samen met man verder over brainstormen en bekijken wat wij daar zelf mee kunnen en willen.


Reacties

  1. wauw....... wat een superaanbieding!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt als een superinteressant seminar. Voor mij een Wondere Wereld waar ik helemaal niks van weet maar die Kiyosaki ga ik eens googlen! Dank voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat je de workshop voor zo'n laag bedrag kunt doen. Hopelijk krijg je goede informatie!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z