Doorgaan naar hoofdcontent

Makro kortingsbon

Sinds 2010 sta ik (weer) ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Heel actief ben ik momenteel niet als ondernemer. Al onderneem ik wel van alles :) Een van de voordelen van het ondernemerschap, is de Makro pas. Met tientallen (volgens mij ook niet ondernemers) waren we vanavond 'aan de winkel'. Een regenpak voor onze dochter en een jas voor manlief stonden op de lijst. We hadden een kortingsbon van 10 euro ontvangen vorige week, in te wisselen bij besteding van 50 euro. Altijd leuk.

Alleen de jas was een beetje een raar model. Dus dat werd hem niet. En zonder jas moesten we nog aardig wat bij kopen naast het regenpak voor de korting. Maar goed, daar deden we niet moeilijk over.

Papier voor de printer is bijna op. Inkt is al helemaal op. Vier pizza's voor 4,24 euro (daar kunnen we niet van uit eten), ach we hadden ons karretje zo vol.

Er lagen trouwens al chocoladeletters. En kruidnootjes en taai taai. Schandalig vroeg. Toch hebben we de letter voor dochter vast meegenomen. Die is er niet zo vaak. Ik ben benieuwd of de letter de maand december haalt.

Ik las laatst iets over wasbaar wc papier. Ieks... daar moet ik dan nog even niet aan denken. Ook al is het natuurlijk erg milieuvervuilend, al dat gebleekte wc papier. En ik ben te knieperig om milieuvriendelijk wc papier te kopen.

Wij kochten nu 'toiletpapier' (jaja, de chique versie) in de aanbieding. 80 rollen (wij blij met de opgeruimde kelder:)). Omgerekend voor 18,9 cent de rol. Wat betaal jij gemiddeld per rol?

Reacties

  1. Van dat wasbare wc papier las ik ook. Ik kan een hoop hebben maar dat niet... Onze rollen kosten 0.175/rol (2.10/pak van 12)

    (en daar weiger ik oude lappen voor te gaan verknippen, omzomen, gebruikte doekjes in de wasmand en wassen (op een korte was had de blogster waar ik het las bedacht, dat zou milieuvriendelijker zijn, lekker fris!) Ik draag wel op andere manier bij aan verminderen van milieu-impact)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn rol kost 0,1667 per rol. 24 rollen 3,99 bij Action.

    http://opnieuwbegonnen.blogspot.nl/search?q=Wc+papier

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik koop ook meestal die rollen van de Action. Dus 0.1667 per rol. Ik heb ook een Makropas, maar de ervaring leert dat ik er altijd met meer uitkom dan de bedoeling was, en dat ik daar juist A-merken koop. Ik heb nog nooit bespaard bij de Makro. Want als ik een bv een klein zakje snoep koop, gaat ie op, maar een grote zak gaat ook op, en in verhouding sneller dan dat kleine zakje. Uit zelfbescherming ga ik zo weinig mogelijk naar de Makro;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat jij hebt bij de Makro, heb ik bij de Action. Daar zie ik altijd zoveel leuks. Vooral hobbyspul, nog wat balisto's, leuk inpakpapier...

      Verwijderen
  4. ...geen idee, ik koop altijd biologisch, ongebleekt toiletpapier en zolang ik dat kan betalen wil ik geen andere. Bezuinigen doe ik wel op andere dingen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Respect, ik heb wel allemaal ecover schoonmaak- en wasmiddelen. Maar biologisch ongebleekt papier heb ik nog nooit gekocht. Terwijl ik het wel zou kunnen betalen. Ga ik over nadenken waarom dat zo is.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z