dinsdag 6 augustus 2013

Kosten van de kapper

Vorig jaar heb ik een make-over (<-blogposts met voor- en na foto's) gewonnen. Compleet met haar, make-up, kleur en stijladvies en een fotoreportage voor een blad.
Het was een hele bijzondere ervaring en mijn haar was echt prachtig. 
Met wel 5 verschillende tinten rood. En een supergoed geknipt kapsel.

Het is een kapper 'uit de stad'. Met andere bedragen voor het knippen en kleuren dan ik gewend ben.

Bij mijn plaatselijke kapper betaal ik voor knippen en föhnen 18 euro. Het is er gezellig, want ik ken de eigenaresse van school.
Kleuren doe ik nog steeds zelf. Ik koop een pak (ietwat gezonde :)) haarverf voor 12,49 euro en kan daar 2x mijn haar mee kleuren.

Ik ga zo ongeveer elke 6 tot 8 weken naar de kapper.

Nu ben ik de laatste keer naar mijn mening niet goed geknipt. Daar zeg ik dan niets van (er was teveel af, een soort van hak zeg maar, wat door de krul in mijn haar niet zo opvalt), omdat de kapster er toch niets meer aan kan doen.

Manlief zegt, ga eens weer naar een echte kapper :) Hij bedoelt die in de stad waar ik vorig jaar was. Knippen is daar 27,95 euro. En dan moet ik met de auto heen, parkeren in de parkeergarage.

Nu met een ontploft strandhaarkapsel (pluizig, droog en ietwat wilde bos) wordt het tijd om een afspraak te maken. Iene, miene, mutte...

Wat geef jij uit bij de kapper?

Tsjonge, jonge, wat een bezwaren voel ik al opkomen voor ik de afspraak maak. Wel 20 euro vergokken bij het casino en niet naar een goede kapper.....

Update: Ik belde met de 'stadse' kapper. Ze herkende mijn stem, van 1,5 jaar geleden. Ze had nog 1 plek, zaterdagochtend om 9.00 uur (slik). Of ik alleen knippen wilde, of ook kleuren... Nou, ik doe ruig, want ik laat het ook kleuren.

10 opmerkingen:

 1. haha, die bezwaren ken ik, wat voor het ene doel heel goedkoop voelt, vind je voor iets anders weer heel duur... Terwijl het dan dezelfde hoeveelheid geld is. Gevoelswaarde is dus iets heel anders dan echte waarde...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja, best erg, want ik kocht laatst voor 100 euro aan katoen. Vrijwel zonder blikken of blozen. Wellicht komt het ook omdat ik de kapper van de gezamenlijke rekening betaal.

   Verwijderen
 2. Ik ga niet zo vaak. De laatste keer heb ik 'uitgepakt' en heb ik ook highlights laten zetten. Geeft een heel ander gezicht en het knippen was ook erg goed gedaan. Voor knippen en highlights was ik toen samen €50 kwijt.

  Ik zou willen dat het er altijd helemaal goed uitzag, maar als het tijd wordt om naar de kapper te gaan, dan komt er toch weken lang wel iets tussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geef niets uit aan een kapper : ik knip mijn man zijn haar met een tondeuze(allé, wat er tenminste nog van overschiet) en hij knipt het mijne met een degelijke kappersschaar. Ik heb een gewone carré dus niet echt moeilijk om te knippen. Haar verven of kleuren doe ik niet en zal ik ook niet doen. Ik heb hier en daar al een paar grijze haren maar dat stoort me niet : gewoon een teken van ouder worden en door die te camoufleren, zal ik me niet jonger voelen....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is handig, een knippende man. Is een carré een soort van 'bob' kapsel? Jonger voelen door de kleuren doe ik ook niet. Wel prettiger :)

   Verwijderen
 4. Tegenwoordig meer omdat ik niet meer tevreden was over de goedkope kapper. Ik betaal nu 40 euro per keer, maar ik ga om de 3 maanden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 40 euro is dat voor knippen en kleuren? Want dan vind ik het nog wel heel voordelig.

   Verwijderen
 5. Ik ga voor 10 euro naar de kapper, een echte die nog ruim de tijd voor je neemt ook, ik ben heel tevreden,
  en dichtbij, ik kan er op de fiets heen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is fijn, voor 10 euro. De laatste keer dat ik bij een 10 euro kapper was, heb ik 3 dagen last gehad van mijn nek, door het uitscheren van mijn nekhaar....

   Verwijderen