Doorgaan naar hoofdcontent

Kosten van de kapper

Vorig jaar heb ik een make-over (<-blogposts met voor- en na foto's) gewonnen. Compleet met haar, make-up, kleur en stijladvies en een fotoreportage voor een blad.
Het was een hele bijzondere ervaring en mijn haar was echt prachtig. 
Met wel 5 verschillende tinten rood. En een supergoed geknipt kapsel.

Het is een kapper 'uit de stad'. Met andere bedragen voor het knippen en kleuren dan ik gewend ben.

Bij mijn plaatselijke kapper betaal ik voor knippen en föhnen 18 euro. Het is er gezellig, want ik ken de eigenaresse van school.
Kleuren doe ik nog steeds zelf. Ik koop een pak (ietwat gezonde :)) haarverf voor 12,49 euro en kan daar 2x mijn haar mee kleuren.

Ik ga zo ongeveer elke 6 tot 8 weken naar de kapper.

Nu ben ik de laatste keer naar mijn mening niet goed geknipt. Daar zeg ik dan niets van (er was teveel af, een soort van hak zeg maar, wat door de krul in mijn haar niet zo opvalt), omdat de kapster er toch niets meer aan kan doen.

Manlief zegt, ga eens weer naar een echte kapper :) Hij bedoelt die in de stad waar ik vorig jaar was. Knippen is daar 27,95 euro. En dan moet ik met de auto heen, parkeren in de parkeergarage.

Nu met een ontploft strandhaarkapsel (pluizig, droog en ietwat wilde bos) wordt het tijd om een afspraak te maken. Iene, miene, mutte...

Wat geef jij uit bij de kapper?

Tsjonge, jonge, wat een bezwaren voel ik al opkomen voor ik de afspraak maak. Wel 20 euro vergokken bij het casino en niet naar een goede kapper.....

Update: Ik belde met de 'stadse' kapper. Ze herkende mijn stem, van 1,5 jaar geleden. Ze had nog 1 plek, zaterdagochtend om 9.00 uur (slik). Of ik alleen knippen wilde, of ook kleuren... Nou, ik doe ruig, want ik laat het ook kleuren.

Reacties

  1. haha, die bezwaren ken ik, wat voor het ene doel heel goedkoop voelt, vind je voor iets anders weer heel duur... Terwijl het dan dezelfde hoeveelheid geld is. Gevoelswaarde is dus iets heel anders dan echte waarde...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ja, best erg, want ik kocht laatst voor 100 euro aan katoen. Vrijwel zonder blikken of blozen. Wellicht komt het ook omdat ik de kapper van de gezamenlijke rekening betaal.

      Verwijderen
  2. Ik ga niet zo vaak. De laatste keer heb ik 'uitgepakt' en heb ik ook highlights laten zetten. Geeft een heel ander gezicht en het knippen was ook erg goed gedaan. Voor knippen en highlights was ik toen samen €50 kwijt.

    Ik zou willen dat het er altijd helemaal goed uitzag, maar als het tijd wordt om naar de kapper te gaan, dan komt er toch weken lang wel iets tussen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik geef niets uit aan een kapper : ik knip mijn man zijn haar met een tondeuze(allé, wat er tenminste nog van overschiet) en hij knipt het mijne met een degelijke kappersschaar. Ik heb een gewone carré dus niet echt moeilijk om te knippen. Haar verven of kleuren doe ik niet en zal ik ook niet doen. Ik heb hier en daar al een paar grijze haren maar dat stoort me niet : gewoon een teken van ouder worden en door die te camoufleren, zal ik me niet jonger voelen....liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is handig, een knippende man. Is een carré een soort van 'bob' kapsel? Jonger voelen door de kleuren doe ik ook niet. Wel prettiger :)

      Verwijderen
  4. Tegenwoordig meer omdat ik niet meer tevreden was over de goedkope kapper. Ik betaal nu 40 euro per keer, maar ik ga om de 3 maanden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 40 euro is dat voor knippen en kleuren? Want dan vind ik het nog wel heel voordelig.

      Verwijderen
  5. Ik ga voor 10 euro naar de kapper, een echte die nog ruim de tijd voor je neemt ook, ik ben heel tevreden,
    en dichtbij, ik kan er op de fiets heen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is fijn, voor 10 euro. De laatste keer dat ik bij een 10 euro kapper was, heb ik 3 dagen last gehad van mijn nek, door het uitscheren van mijn nekhaar....

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z