woensdag 14 augustus 2013

75 euro voor het plaatsen van een link

Een poosje geleden werd ik per mail benaderd door een Nederlandse medewerker, bij een Duits bedrijf. Of ik op (mijn andere :)) blog links van websites wilde plaatsen, tegen betaling.

Het ging in dit geval om 4 Belgische websites (hoe internationaal haha).
Het mocht geen 'advertorial' (soort van advertentie in een blogpost worden). Het ging puur om de link in een blog. Uiteraard met de opzet voor de bedrijven om meer natuurlijke resultaten in G.oogle te verkrijgen. Per link zou ik 75 euro krijgen.

Het klonk heel aantrekkelijk. 300 euro met 4 linkjes. Maar ik had met 3 van de 4 bedrijven helemaal niets. Dus dat schreef ik aan de aardige mijnheer. Met de redenen waarom. Dat begreep hij volkomen.

De ene link heb ik wel geplaatst. In een blogpost zoals ik anders ook zou schrijven. Factuur aangemaakt en binnen 3 dagen had ik het geld op de rekening. Zo leuk. Vooral bij de consuminder blogs zie ik een soort van verdeling. De ene helft heeft advertenties (met name boeken, G.oogle adsense advertenties en banners voor klik programma's). De andere helft heeft heel bewust geen reclame.

Ik ben benieuwd. Heb je wel eens reclame gemaakt/geplaatst op je blog, zonder dat je achter het product/de dienst staat puur omdat het geld oplevert?

Ik twijfelde namelijk of ik niet alle 4 de linken zou plaatsen, want dat was snel verdiend. Maar ik ben nu blij dat ik 'trouw' aan mezelf ben gebleven, om alleen dat te promoten waar ik achter sta.


8 opmerkingen:

 1. Heb zelf google ad.sense op mijn blog staan en meestal sluiten de advertenties wel aan bij wat ik schrijf. Moet zeggen dat de opbrengsten niet super hoog zijn, ong. 10 euro per maand, maar alle kleintjes maken een grote zullen we maar zeggen en het is aan het einde van de rit mooi meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, net even bij je blog gelezen. Jullie zijn goed bezig met de hypotheek. En wat een fijne rentepercentages :) ad.s.ense is helaas bij mij door g.oogle geblokkeerd een aantal jaren geleden. Opgave van reden zou dubieus klik gedrag zijn. Erg bijzonder. Maargoed, er zijn gelukkig meer mogelijkheden.

   Verwijderen
 2. Dat zijn leuke inkomsten!
  Die andere linken die niet bij je passen zou ie eventueel wel nog in een blog kunnen vernoemen maar dat het niet jouw ding is.
  Zij blij, jij blij :)
  Ik heb zelf pas Google advertenties aangeklikt, wacht nu nog op de rekening controle...
  Elke euro extra is mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ook nog gekund, wel noemen... :) Ach wie weet krijg ik binnenkort nog zo een leuk aanbod.

   Verwijderen
 3. Als je niets met die bedrijven hebt, is het inderdaad niet zo gek dat je de betreffende links niet op je blog wilt zetten. Is een persoonlijke afweging.

  Zelf zit ik erover te denken ad.sense aan mijn blog toe te voegen. Zoals Geldover zegt: alle kleintjes maken een grote. En €10 per mnd is toch weer even € 120 per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je de mogelijkheid hebt met A.dsense, dan zeker doen. Al zijn er zeker meerdere mogelijkheden. Misschien wijd ik daar wel een keer een blog aan, als daar behoefte aan mocht zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe alleen links waar ik achter sta. Ik sta dus achter de twee klik programma's enik gebruik vinden.nl om ook meer kliks te sparen. Op de Ipad handig, want deze opent websites in een nieuw venster.

  Ik plaats geen links voor kortingen. Het betekent dat je toch geld moet betalen voor sullen sie iets met nodzakelijke dingen te maken hebben.

  Ooit verdiende ik met adsense en moest ik alle advertenties voor hypotheken en geld lenen verwijderen. Wel 150 links verbood ik om langs te komen, maar ng was het niet genoeg.
  Ik verdiende met mijn, niet echt populaire blog toch 1000 euro per jaar. Dat is een leuke aflossing.
  Toenik ontdekte dat ik door vaakver een bepaald topic te schrikven de best betaalde links binnen te slepen meer geld te verdienen slot google mij af van adsense.
  Sinds kort mag ik weer geld verdienen, leuk. Ik hoop binnenkort weer geld binnen te halen, zo rond de 20e van deze maand.

  Het isniet alleen besparen, maar ook geld verdienen. Bloggen kost veel tijd, en het is leuk als er extra geld binnen komt.
  Uiteraard voor die dingen waar ik achter kan staan. Ik hoop dat de advertenties voor geld lenen niet meer op mijn blog terecht komen,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook adsense, boeken en een paar klikprogramma's staan. Alles wat ik net een beetje extra binnen krijg daardoor is mooi meegenomen bij ons.

  Bij van die links zou ik inderdaad gaan kijken of het bij mijn weblog past.

  BeantwoordenVerwijderen