Doorgaan naar hoofdcontent

75 euro voor het plaatsen van een link

Een poosje geleden werd ik per mail benaderd door een Nederlandse medewerker, bij een Duits bedrijf. Of ik op (mijn andere :)) blog links van websites wilde plaatsen, tegen betaling.

Het ging in dit geval om 4 Belgische websites (hoe internationaal haha).
Het mocht geen 'advertorial' (soort van advertentie in een blogpost worden). Het ging puur om de link in een blog. Uiteraard met de opzet voor de bedrijven om meer natuurlijke resultaten in G.oogle te verkrijgen. Per link zou ik 75 euro krijgen.

Het klonk heel aantrekkelijk. 300 euro met 4 linkjes. Maar ik had met 3 van de 4 bedrijven helemaal niets. Dus dat schreef ik aan de aardige mijnheer. Met de redenen waarom. Dat begreep hij volkomen.

De ene link heb ik wel geplaatst. In een blogpost zoals ik anders ook zou schrijven. Factuur aangemaakt en binnen 3 dagen had ik het geld op de rekening. Zo leuk. Vooral bij de consuminder blogs zie ik een soort van verdeling. De ene helft heeft advertenties (met name boeken, G.oogle adsense advertenties en banners voor klik programma's). De andere helft heeft heel bewust geen reclame.

Ik ben benieuwd. Heb je wel eens reclame gemaakt/geplaatst op je blog, zonder dat je achter het product/de dienst staat puur omdat het geld oplevert?

Ik twijfelde namelijk of ik niet alle 4 de linken zou plaatsen, want dat was snel verdiend. Maar ik ben nu blij dat ik 'trouw' aan mezelf ben gebleven, om alleen dat te promoten waar ik achter sta.


Reacties

  1. Heb zelf google ad.sense op mijn blog staan en meestal sluiten de advertenties wel aan bij wat ik schrijf. Moet zeggen dat de opbrengsten niet super hoog zijn, ong. 10 euro per maand, maar alle kleintjes maken een grote zullen we maar zeggen en het is aan het einde van de rit mooi meegenomen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, net even bij je blog gelezen. Jullie zijn goed bezig met de hypotheek. En wat een fijne rentepercentages :) ad.s.ense is helaas bij mij door g.oogle geblokkeerd een aantal jaren geleden. Opgave van reden zou dubieus klik gedrag zijn. Erg bijzonder. Maargoed, er zijn gelukkig meer mogelijkheden.

      Verwijderen
  2. Dat zijn leuke inkomsten!
    Die andere linken die niet bij je passen zou ie eventueel wel nog in een blog kunnen vernoemen maar dat het niet jouw ding is.
    Zij blij, jij blij :)
    Ik heb zelf pas Google advertenties aangeklikt, wacht nu nog op de rekening controle...
    Elke euro extra is mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat had ook nog gekund, wel noemen... :) Ach wie weet krijg ik binnenkort nog zo een leuk aanbod.

      Verwijderen
  3. Als je niets met die bedrijven hebt, is het inderdaad niet zo gek dat je de betreffende links niet op je blog wilt zetten. Is een persoonlijke afweging.

    Zelf zit ik erover te denken ad.sense aan mijn blog toe te voegen. Zoals Geldover zegt: alle kleintjes maken een grote. En €10 per mnd is toch weer even € 120 per jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als je de mogelijkheid hebt met A.dsense, dan zeker doen. Al zijn er zeker meerdere mogelijkheden. Misschien wijd ik daar wel een keer een blog aan, als daar behoefte aan mocht zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik doe alleen links waar ik achter sta. Ik sta dus achter de twee klik programma's enik gebruik vinden.nl om ook meer kliks te sparen. Op de Ipad handig, want deze opent websites in een nieuw venster.

    Ik plaats geen links voor kortingen. Het betekent dat je toch geld moet betalen voor sullen sie iets met nodzakelijke dingen te maken hebben.

    Ooit verdiende ik met adsense en moest ik alle advertenties voor hypotheken en geld lenen verwijderen. Wel 150 links verbood ik om langs te komen, maar ng was het niet genoeg.
    Ik verdiende met mijn, niet echt populaire blog toch 1000 euro per jaar. Dat is een leuke aflossing.
    Toenik ontdekte dat ik door vaakver een bepaald topic te schrikven de best betaalde links binnen te slepen meer geld te verdienen slot google mij af van adsense.
    Sinds kort mag ik weer geld verdienen, leuk. Ik hoop binnenkort weer geld binnen te halen, zo rond de 20e van deze maand.

    Het isniet alleen besparen, maar ook geld verdienen. Bloggen kost veel tijd, en het is leuk als er extra geld binnen komt.
    Uiteraard voor die dingen waar ik achter kan staan. Ik hoop dat de advertenties voor geld lenen niet meer op mijn blog terecht komen,

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb ook adsense, boeken en een paar klikprogramma's staan. Alles wat ik net een beetje extra binnen krijg daardoor is mooi meegenomen bij ons.

    Bij van die links zou ik inderdaad gaan kijken of het bij mijn weblog past.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z