dinsdag 30 juli 2013

Vakantie in eigen land

Wel fijn, vakantie in eigen land. Het was even wennen in 'ons vakantiehuis'.
Andere omgevingsgeluiden, meer lawaai (we dachten dat wij veel lawaai hadden rondom huis, dat valt reuze mee), andere bedden, pannen, kussens etc...

Maar ook fijn, andere omgeving, leuke kringloopwinkels :)
Ik kocht daar twee jurken, slingerde ze door een sopje en droeg de volgende avond een van de jurkjes. Ik snap ook waarom dit jurkje bij de kringloop hing haha. Het hangt raar af bij de schouders, zodra ik ga zitten. Uiteraard heb ik het alleen staande gepast. Ik denk dat het een rokje wordt.

Gisteren zijn we een dagje naar Amsterdam geweest met ons drie. Wel uitgezocht, hoe we er voordelig konden komen. Dus met de auto naar Bos en Lommer gereden. Daar kon de auto in de parkeergarage en kregen we voor 8 euro, 3 kaarten voor het openbaar vervoer en konden we ook nog de hele dag parkeren.

Om de hele dag comfortabel zo veel mogelijk te kunnen zien, hadden we 3 kaarten gekocht voor de 'Canal Bus'. Of te wel, verschillende rondvaartboten die we als het ware als taxi konden gebruiken.
45 euro voor de hele dag. En zo de moeite waard. We hebben genoten, veel gezien, leuk ook om de geschiedenis van Amsterdam te horen in verschillende talen.

Voor we 'de stad' ingingen kochten we wat etenswaar voor onderweg. Ijskoffie, lekkere koeken, tucjes... Fruit aten we thuis al en op de terugweg (bij de parkeergarage zit een winkelcentrum) namen we een grote salade en wat mini pizza's mee.

Met onze museumjaarkaart betraden we het Rijksmuseum. Voor een plasstop en een bliksembezoek aan de Nachtwacht. Wat een drukte, wachtrijen buiten en heeeeeel veel mensen binnen, dus dat doen we wel een andere keer.

Ook deden we nog een terrasje aan. Voor wat lekkers te drinken en te eten. Met zijn drietjes in de zon. Wat een rijkdom. We hebben genoten. Vanmorgen zei onze dochter, mam, wat was het gezellig he, gisteren...

Vandaag een was- en opruimdag. Het regent, dus even binnen is ook wel lekker. Misschien zo meteen nog even op pad. Het hoeft voor mij niet persé. Ik vermaak me prima met een haakwerkje, wat tijdschriften en het lezen van blogs.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk toch? Zo kun je genieten in eigen land. En de opmerking van je dochter zegt toch genoeg :)Top gedaan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja heerlijk zo. Morgen en overmorgen bloedheet, dus dan lekker naar het strand :)

    BeantwoordenVerwijderen