Doorgaan naar hoofdcontent

Vakantie in eigen land

Wel fijn, vakantie in eigen land. Het was even wennen in 'ons vakantiehuis'.
Andere omgevingsgeluiden, meer lawaai (we dachten dat wij veel lawaai hadden rondom huis, dat valt reuze mee), andere bedden, pannen, kussens etc...

Maar ook fijn, andere omgeving, leuke kringloopwinkels :)
Ik kocht daar twee jurken, slingerde ze door een sopje en droeg de volgende avond een van de jurkjes. Ik snap ook waarom dit jurkje bij de kringloop hing haha. Het hangt raar af bij de schouders, zodra ik ga zitten. Uiteraard heb ik het alleen staande gepast. Ik denk dat het een rokje wordt.

Gisteren zijn we een dagje naar Amsterdam geweest met ons drie. Wel uitgezocht, hoe we er voordelig konden komen. Dus met de auto naar Bos en Lommer gereden. Daar kon de auto in de parkeergarage en kregen we voor 8 euro, 3 kaarten voor het openbaar vervoer en konden we ook nog de hele dag parkeren.

Om de hele dag comfortabel zo veel mogelijk te kunnen zien, hadden we 3 kaarten gekocht voor de 'Canal Bus'. Of te wel, verschillende rondvaartboten die we als het ware als taxi konden gebruiken.
45 euro voor de hele dag. En zo de moeite waard. We hebben genoten, veel gezien, leuk ook om de geschiedenis van Amsterdam te horen in verschillende talen.

Voor we 'de stad' ingingen kochten we wat etenswaar voor onderweg. Ijskoffie, lekkere koeken, tucjes... Fruit aten we thuis al en op de terugweg (bij de parkeergarage zit een winkelcentrum) namen we een grote salade en wat mini pizza's mee.

Met onze museumjaarkaart betraden we het Rijksmuseum. Voor een plasstop en een bliksembezoek aan de Nachtwacht. Wat een drukte, wachtrijen buiten en heeeeeel veel mensen binnen, dus dat doen we wel een andere keer.

Ook deden we nog een terrasje aan. Voor wat lekkers te drinken en te eten. Met zijn drietjes in de zon. Wat een rijkdom. We hebben genoten. Vanmorgen zei onze dochter, mam, wat was het gezellig he, gisteren...

Vandaag een was- en opruimdag. Het regent, dus even binnen is ook wel lekker. Misschien zo meteen nog even op pad. Het hoeft voor mij niet persé. Ik vermaak me prima met een haakwerkje, wat tijdschriften en het lezen van blogs.

Reacties

  1. Heerlijk toch? Zo kun je genieten in eigen land. En de opmerking van je dochter zegt toch genoeg :)Top gedaan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja heerlijk zo. Morgen en overmorgen bloedheet, dus dan lekker naar het strand :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z