Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe doen jullie dat met geld uitgeven op vakantie?

Zo, het is vakantie. Tenminste voor onze dochter. Heerlijk 6 weken lang vrij. Ik doe het dit jaar met 'maar' 3 weken. Geen buitenlandse reis deze keer. Vorig jaar zijn we 4 weken over'ver' geweest. Dit jaar hoop ik op echt nog een zonnige zomer, want we zitten vlak bij het strand. Zou fijn zijn, dat ik geen licht meer geef haha.

Ik ben even benieuwd hoe jullie dat doen met vakantie en geld. Wij hebben hier wel onze potjes.
Dus voor het leuke 'zomaar' uitgeven zeg maar. Nou daar hebben we aardig van uitgegeven. Lekker uit eten. Winkelen en iets drinken en snoepen. Dus dat potje is ongevuld *kucht* tot aan de 25e van deze maand.

Mijn vakantie begint op de 22e juli. En we hebben allemaal een top 10 gemaakt van de dingen die we graag willen doen deze vakantie. Vorige week hebben we museum jaarkaarten besteld. Dus we kunnen wel op zoek naar leuke musea. Strand kost op de busreis heen en terug na ook niet zoveel.
We hebben een vakantiehuis zonder kosten. Alleen heen en weer rijden. Maar ik gebruik mijn auto 3 weken niet voor het werk, dus dat zal ook meevallen.
Eten en drinken, daar kunnen we gewoon van ons boodschappenbudget dingen van halen. De 25e komt mijn salaris weer, dus qua geld zit het goed.

Ik merk met alle uitgaven die we de laatste tijd hebben gedaan (cursus en daarnaast nog wat andere investeringen - wat het spaarsaldo in ons gouden gans spaarpot zo rond de 2500 euro brengt), dat ik wat 'zuiniger' word.

De investeringen leven al leuke bedragen op en we kijken uit naar de lange termijn. Maar vakantie is op korte termijn en ik heb behoefte om mijn lange werkdagen ietwat te compenseren, met leuke en lekkere dingen :)

Wellicht is het handig voor onszelf om toch een vakantiebudget vast te stellen?!?

Reacties

  1. In antwoord op je vraag: zo min mogelijk:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik spaar vooraf vaak voor een vakantie en zorg er dan voor dat ik OP vakantie me helemaal nergens zorgen over maak. Wil ik meedoen aan een excursie, dan doe ik dat. Wil ik ergens lekker eten (dat gebeurt eigenlijk nooit, want voor eten en overnachten ben ik vrij simpel, dat bespaart dan wel weer, maar dat is bewust en 'kost' me geen plezier), dan doe ik dat. Ik ga alleen bijna nooit meer, i.v.m. een hoop dieren, waardoor het lastig is om van huis weg te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb jaarlijks een vakantiepotje. Al mijn potjes worden aan het begin van het jaar gevuld. Het vakantiebudget stellen wij normaal gesproken vast met het vakantiegeld en de winstuitkering. Er wordt gekeken naar de kosten van de reis, het verblijf, de benzine. Dat bedrag dat eruit rolt wordt in de vakantiepot gestort en daarvan leven wij.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja ook als je thuisblijft is dat handig. Kijk wat je situatie is en wat kan. Wij willen volgend jaar thuisblijven. We gaan dan van te voren wat uitjes bedenken en kijken wat dat kost. Ook reserveer ik wat geld voor wat uit eten buiten de deur en zo. Omdat we dan niet ver rijden met de auto en geen vakantiehuis hoeven te huren, mag er dan best wat uitgegeven worden aan fun.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik merk dat het wel snel gaat, kleine dingen hoor, bootje, waterpistolen, ijsjes en wat eten op het strand... Maar wat je ook schrijft, uitgaven voor 'fun' zijn wel fijn om te kunnen doen.

      Verwijderen
  5. Ik heb wat geld gespaard voor de zomervakantie en gebruik dat om af en toe wat leuks mee te doen.

    Groetjes Annelieya

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z