Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
09 juli 2013

Hoe doen jullie dat met geld uitgeven op vakantie?

Zo, het is vakantie. Tenminste voor onze dochter. Heerlijk 6 weken lang vrij. Ik doe het dit jaar met 'maar' 3 weken. Geen buitenlandse reis deze keer. Vorig jaar zijn we 4 weken over'ver' geweest. Dit jaar hoop ik op echt nog een zonnige zomer, want we zitten vlak bij het strand. Zou fijn zijn, dat ik geen licht meer geef haha.

Ik ben even benieuwd hoe jullie dat doen met vakantie en geld. Wij hebben hier wel onze potjes.
Dus voor het leuke 'zomaar' uitgeven zeg maar. Nou daar hebben we aardig van uitgegeven. Lekker uit eten. Winkelen en iets drinken en snoepen. Dus dat potje is ongevuld *kucht* tot aan de 25e van deze maand.

Mijn vakantie begint op de 22e juli. En we hebben allemaal een top 10 gemaakt van de dingen die we graag willen doen deze vakantie. Vorige week hebben we museum jaarkaarten besteld. Dus we kunnen wel op zoek naar leuke musea. Strand kost op de busreis heen en terug na ook niet zoveel.
We hebben een vakantiehuis zonder kosten. Alleen heen en weer rijden. Maar ik gebruik mijn auto 3 weken niet voor het werk, dus dat zal ook meevallen.
Eten en drinken, daar kunnen we gewoon van ons boodschappenbudget dingen van halen. De 25e komt mijn salaris weer, dus qua geld zit het goed.

Ik merk met alle uitgaven die we de laatste tijd hebben gedaan (cursus en daarnaast nog wat andere investeringen - wat het spaarsaldo in ons gouden gans spaarpot zo rond de 2500 euro brengt), dat ik wat 'zuiniger' word.

De investeringen leven al leuke bedragen op en we kijken uit naar de lange termijn. Maar vakantie is op korte termijn en ik heb behoefte om mijn lange werkdagen ietwat te compenseren, met leuke en lekkere dingen :)

Wellicht is het handig voor onszelf om toch een vakantiebudget vast te stellen?!?

Would you like to comment?

 1. In antwoord op je vraag: zo min mogelijk:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat is ook een goede oplossing. ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik spaar vooraf vaak voor een vakantie en zorg er dan voor dat ik OP vakantie me helemaal nergens zorgen over maak. Wil ik meedoen aan een excursie, dan doe ik dat. Wil ik ergens lekker eten (dat gebeurt eigenlijk nooit, want voor eten en overnachten ben ik vrij simpel, dat bespaart dan wel weer, maar dat is bewust en 'kost' me geen plezier), dan doe ik dat. Ik ga alleen bijna nooit meer, i.v.m. een hoop dieren, waardoor het lastig is om van huis weg te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb jaarlijks een vakantiepotje. Al mijn potjes worden aan het begin van het jaar gevuld. Het vakantiebudget stellen wij normaal gesproken vast met het vakantiegeld en de winstuitkering. Er wordt gekeken naar de kosten van de reis, het verblijf, de benzine. Dat bedrag dat eruit rolt wordt in de vakantiepot gestort en daarvan leven wij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ook als je thuisblijft is dat handig. Kijk wat je situatie is en wat kan. Wij willen volgend jaar thuisblijven. We gaan dan van te voren wat uitjes bedenken en kijken wat dat kost. Ook reserveer ik wat geld voor wat uit eten buiten de deur en zo. Omdat we dan niet ver rijden met de auto en geen vakantiehuis hoeven te huren, mag er dan best wat uitgegeven worden aan fun.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik merk dat het wel snel gaat, kleine dingen hoor, bootje, waterpistolen, ijsjes en wat eten op het strand... Maar wat je ook schrijft, uitgaven voor 'fun' zijn wel fijn om te kunnen doen.

   Verwijderen
 6. Ik heb wat geld gespaard voor de zomervakantie en gebruik dat om af en toe wat leuks mee te doen.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen