maandag 6 mei 2013

Beslissingen nemen

Wat fijn, de nieuwe BKR overzichten zijn binnen.
Op een 'aflopend' krediet, welke per 28 mei van dit jaar ook van het overzicht zal verdwijnen staat er helemaal niets meer.
Zelfde bij manlief, ook nog een ding, zonder enge A-tjes.

Om eerlijk te zijn, had ik verwacht iets 'euforischer' te zijn. Het is niet dat ik het heel normaal vind ofzo, we zijn uiteraard erg blij. Alleen niet zo enthousiast als ik dacht dat we zouden zijn vanwege de mogelijkheden qua huis kopen etc.

Voor de aanvraag van de creditcard kregen we bericht.
Het is alleen mogelijk wanneer we alle gegevens van beide partijen qua inkomen meerekenen.
Spontaan had ik er geen zin meer in, zo'n aanvraag. Afgelopen 5 jaar ging het ook prima met onze prepaid kaart. 

Volgende week begin ik met een nieuwe full-time baan. Daarmee word ik waarschijnlijk ook 'kostwinner' (jaja, man is werkzoekende -klinkt al beter dan werkloze, of niet). Onze huidige auto is een aardige benzineslurper. Dus vorige week zag ik een schattige, zuinige auto. Voor een leuke prijs. In feite zo leuk, dat we bij de garage al toegezegd hebben de auto te willen kopen.

In de veronderstelling dat we onze bijna oldtimer (1987) wel voor hetzelfde bedrag zouden kunnen verkopen. Vanmiddag daar maar eens over geinformeerd. Blijkt door de nieuwe regeling voor de vrijstelling van oldtimers qua motorrijtuigenbelasting dat de markt 'overspoeld' wordt met 'ons type auto'. En dat daardoor de prijzen enorm gedaald zijn. Snik....

Dus het wordt tijd om de nodige beslissingen te nemen.

Nieuwe creditcard, extra auto....

Wat een luxe problemen nu ik dit zo schrijf zeg.

Mijn consuminder kant weet het wel. Die staat te schreeuwen, niet doen, niet doen. Mijn overvloedige kant roept, joehoe, ga nou aan de slag met wat je wilt doen. Dan kan die auto ook makkelijk uit. En kun je lekker punten sparen met je nieuwe creditcard.

Ik merk dat mijn consumindergedrag nog de overhand heeft. Is dat bij een van jullie (de twee lezers die ik nu heb haha) herkenbaar?

1 opmerking:

  1. Ik ben blij niet de enige te zijn met die twee kanten;) Heb ik ook hoor.

    Aan de ene kant natuurlijk luxe dat je dit weer kunt allemaal, aan de andere kant keuzes keuzes;) lastig om ze weer te hebben.

    Fijn dat je in ieder geval een fulltime baan hebt. En dat je straks volledig van de bkr af bent wat je schuld betreft. Kan je echt weer met een schone lei beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen