Doorgaan naar hoofdcontent

De buit van dit jaar

Dit jaar ging ik voor het eerst niet mee lopen. De rugwervelverschuivingachtig iets gooide roet in het eten. Gelukkig was mijn moeder welwillend. Dit is de buit. Natuurlijk heb ik al wat dingen gesnoept. Nu moet ik me ernstig beheersen om niet nog die bounty eruit te vissen. Of dat marsje.... mmmmmm.... 

Van de buurvrouw kreeg ze twee euro. Ook erg aardig. Ze is net naar bed gestuiterd. Ik ga lekker haar voeten masseren zodat ze een beetje tot rust kan komen. Ik heb ook nog een gaaf filmpje van haar. St. Maarten in rock-versie. Mag ik helaas niet plaatsen. 

Reacties

  1. Wij hebben dit jaar voor het eerst van ons leven Sint Maarten gevierd, kenden het allebei van huis uit niet. Maar een gezellig feest hoor, al die kinderen met zelfgemaakte lampions! En bij ons ook zo'n heerlijke zoete en grote buit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie vieren Sint-Maarten inderdaad helemaal anders dan wij hier. Dat heb ik vandaag gemerkt. Hier is dat ook heel streekgebonden. In de stad komt Sinterklaas terwijl bij onze grootouders Sint-Maarten langskomt. Zij wonen in de rand.

    Enne: ik snoep ook mee hoor. Héél slecht voor de lijn. Al die chocolade en marsepein is zo verleidelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Christel,
    ten eerste hoop ik dat je rugwervelverschuivingsachtig iets (hoe verzin je zo'n woord) niet te lang roet in het eten gooit.
    Maar aangezien we hier st maarten helemaal niet kennen ben ik wel benieuwd hoe jullie die leuke lantaarn in elkaar zetten want die is op een ander feestje ook vast heel leuk!
    groetjes kronova

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi christel ik heb mijn vegyburgers gezet bij wie dit leest is vrek als je wil kun je daar es piepen ??
    lieve groet Jezebelle

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sint Maarten! Een heerlijk feest. Mooie lampion ook. Ik liep vroeger ook altijd. De 11e in het dorp, de 10e gingen we langs de boerderijen.
    Heb je je kunnen beheersen bij de bounty? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Kronova handige juf en moeder op school heeft het patroon voor de aardbei gemaakt. Vorig jaar had ze een poes, volgens hetzelfde principe. Voor en achterkant van karton. Ogen (nu dan de aardbei gaatjes) geprikt. Vliegerpapier erachter. Lange baan ingeknipt karton ertussen en een ijzerdraadje eraan. Jij bent zo creatief, dat je dat waarschijnlijk zonder patroon zelfs lukt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Jezebelle, bedankt voor het recept. Ga het binnenkort testen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Limoentje, de bounty zit nog steeds in de snoeptrommel :) Het is een wonder.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. heey Christel,
    Bedankt voor deze omschrijving! Er vliegen inderdaad al verschillende maaksels door mijn hoofd die ik ooit wel eens zal omzetten, ;-)
    groetjes en veel beterschap
    kronova

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z