Doorgaan naar hoofdcontent

Doordeweekse donderdag

Na een ietwat raar begin van de donderdag -ik zag kindlief nog zo lekker slapen om 07.15 uur, dat ik dacht, ik ga ook nog "even" 10 minuutjes liggen, dat werd ruim een uur- waren we rond 09.10 uur op school. Thuis een slagveld aan ontbijtspullen, kleding van gisteren, volle tafel van het bezoek gisteravond, onopgemaakt bed en wat zo meer. Dat ga ik zo allemaal verhelpen meer eerst lekker een blogje schrijven.

Het mooie hart op het fotootje, kreeg ik gisteren van een collega. Een poosje geleden had ik van dag geruild met werken, zodat zij een dag vrij kon krijgen. Voor mij de normaalste zaak van de wereld qua collegialiteit. Maar van haar kreeg ik dit. Zo lief -ook nog een vogeltje erbij, met een opgerold briefje erin-. Mijn jaarcontract is 1 september ingegaan. Dus dit was nog een extra cadeautje. Vanavond hebben we werkoverleg. Daarna gaan we met een aantal collega's een hapje eten. Verheug ik me nu al op. Hoe fijn ik het altijd heb gevonden om als zelfstandige te werken, het hebben van collega's voegt toch wel heel veel toe.


Voor mezelf had ik bedacht dat ik per 1 september veel dingen zou verbeteren/aanpassen/veranderen. Dagelijks mijn Fitonics oefeningen weer oppakken. Meterstanden (gas en licht) noteren -niet dagelijks hoor- 

De kalender uit de nieuwste Flow in gebruik nemen. Mijn poederkwast een sopje geven, stoppen met peuteren aan plekjes op mijn gezicht, niet meer stressen voor het naar school gaan, eerder gaan slapen 's avonds. Dagelijks bloggen....


Op dinsdag niet geblogd. De Flow agenda zit nog -al wel uitgescheurd- in de Flow. Mijn gezicht is een maanlandschap, ik ben deze week alleen maar later op bed gegaan en natuurlijk had ik superstress vanmorgen om 08.15 uur. Dus ga ik me aan het einde van de dag gewoonweg weer concentreren op alles wat wel goed is gegaan. 


Ga nu een begin maken met het gezellig maken van ons huis -klinkt positiever dan afwassen, opruimen en stofzuigen, wat jullie?- Gisteren bracht mijn moeder mijn Hoooked Zpagetti mee. Zwart wit gestreept. Megagaaf. Met brei- en haaknaalden nummer 12. Mijn moeder had al een tasje af. Ik moet nog even verzinnen wat ik ga maken.


Voor wat betreft mijn blog. Ik zie overal van die mooie creatieve blogs, met de prachtigste foto's, inspirerende teksten, opgeruimde huizen, perfecte tuinen... Heb besloten dat mijn blog gewoonweg goed is zoals het is en gaandeweg gaat worden. Ben bijna veertig, het wordt tijd om op te houden me constant te vergelijken met anderen. Dan zal het maanlandschap in mijn gezicht binnenkort ook wel weer verdwijnen, haha.

Reacties

  1. een frisse starter3 september 2009 om 14:49

    Christel, je hebt een prachtige blog (nouja, websit. Ik ben altijd jaloersig op jouw mooie en rustige site. Mooie foto's gezellige sfeer. Dat verslapen, dat is net wat voor mij. Ik moest er vreselijk om lachen.

    Blijf maar gewoon lekker zoals je bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind je blog ook super hoor! En dat twitter, is dat nou wat, ben nog niet overstag hahahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sjonge... ik heb nog zo'n vijf jaar te gaan. Zal ik dan ook maar vast aan dat idee gaan wennen? ;o) (Heb er ook last van hoor!)

    Voor het maanlandschap heb ik inmiddels een oplossing die tot nu toe het meeste effect lijkt te hebben: La Roche-Posay Effaclar A.I. voor als je er wat mee wilt. Bij de apotheek vandaan.

    Wat betreft het veranderlijke en de plaatjes? Doe daar ook nog eens alle bedrijvigheid en creativiteit bij en je hebt mijn gedachtenkronkels aardig te pakken ;o)

    Maar je webbie is mooi hoor, had ik toch al eerder verteld? Ik hoop in ieder geval dat je lekker door gaat. Ja toch hé? ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk kadootje heb je gekregen! Hangt nu vast op een mooi plekje.

    En ik vind je blog prima zo, lekker rustig maar wel met sfeer! En je moet maar denken... de één gebruikt mooie foto's (maar niet die van het bomvolle aanrecht), de ander schrijft inspirerende dingen (maar de chaos in de administratie lees je niks over) en een close-up van een prachtige bloem verbloemt prima dat de rest van de tuin onder de meeldauw zit...

    Je moet er gewoon een beetje doorheen kijken, denk ik als ik een vergelijkbaar 'dipje' heb en anderen het 'beter' lijken te doen. Je ziet ook bij hen alleen maar (een deel van) de buitenkant.
    Groetjes Jente

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @frisse starter, dank je wel hoor voor je reactie. Het verslapen beviel kindlief wel. Ze zei, wat lekker mama, pas om 09.00 uur naar school te hoeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Brigitta, ik vind Twitter erg leuk. Heb op mijn mobiel ook internet, dus Twitter wat af op een dag. En de (internationale) contacten die ik leg vind ik ook zo fijn. Enige nadeel is de "afleiding" door de mooie foto's, interessante linkjes etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Mama Monique, dank voor de tip. Zal eens informeren hier bij de apotheek. Heb een product gevonden wat er " intern" voor zorgt dat mijn lijf zich goed voelt. Dacht dat ik ook wel zonder zou kunnen, maar een beter testresultaat kon ik me niet wensen. En ja, ik blijf zeker bloggen. Goedkopere therapie is er niet haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Jente je hebt helemaal gelijk. Af en toe komt er onzekerheid naar boven drijven. Het hartje ligt nog naast de computer. Ga vandaag mijn hobbykamer een beetje vorm geven, krijgt ie daar een mooi plekje.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @allen bedankt voor de complimenten trouwens. Grappig om te lezen dat mijn blog rustig gevonden wordt. Ik vind het juist erg druk.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z