Doorgaan naar hoofdcontent

Het start met 1 euro

Alle begin is...

Wat heb jij vroeger meegekregen aan het einde van de uitspraak, alle begin is... Bij mij was 'moeilijk'. Vaak is iets nieuws doen natuurlijk ook wel lastig, of moeilijk, om maar even bij dat woord te blijven.

Vorig jaar (haha, zo leuk om dat te zeggen) las ik een mooi boek, over geld en geldzaken.

Ik moest er zelfs om/van/door huilen. Binnenkort zal ik de foto's en redenen van het huilen beschrijven. 

Even terug naar het begin. Dit jaar beginnen was niet zo moeilijk. M. en ik waren oudejaarsavond bij mijn ouders. Hapje gegeten, gekaart en geknobbeld. We moesten ons haasten om de fles met bubbels op tijd open te krijgen voor het twaalf uur was. Dus 1 januari was begonnen voor we het wisten.

De plannen voor dit jaar

Nou, ik heb ongeveer tigduizend plannen. Net als ieder jaar. Ik heb mijn agenda van 2023 vandaag lekker doorgebladerd. Altijd weer bijzonder om te zien wat er in een jaar allemaal kan gebeuren.

Wat ik zou doen met een miljoen euro?

De theezakjes vraag :) Ik ga de vraag anders aan mijzelf stellen. Wie zou ik zijn als miljonair? Een nog leukere versie van mijzelf? 

Ik kwam wat lijstjes van mijzelf uit 2003 tegen (Ja, ik zit op bewaren). En daar heb ik de vraag van wat ik zo doen met een miljoen ook beantwoord. 

21 jaar later heb ik veel 'bereikt' van wat ik wilde. Financiële zekerheid, een zekere mate van financiële vrijheid ook. Maar nog net niet :) 1 miljoen euro op mijn bankrekening. Wat zou het gaaf zijn om daar een gedeelte van te gebruiken voor mijn 'GIVE potje'

My Million Dollar Experiment

In 2021 deed ik mee aan My Million Dollar Experiment. Van Joanna Hunter. 

In juni van dat jaar kwam ik tot een bedrag wat mij deed besluiten om mijn baan op te zeggen. 

7 dagen weekend was mijn doel. Dat heb ik toen bereikt, daar was geen miljoen voor nodig hoor :) 

Heb ik toen doorgezet? Nee, zeker niet, want het ging mij niet om het geld. Wel om wat ik er mee kan/kon doen.

Dit jaar doe ik opnieuw mee met het experiment. Het kost 25 dollar voor 1 jaar.

Update: inschrijving voor 25 dollar is inmiddels gesloten.

  • Daarvoor krijg je 52 opdrachten 
  • 52 podcasts met interviews
  • Het miljoen plan in 20 stappen
  • En nog veel meer, kijk maar even naar mijn aantekeningen van de eerste uitleg
aantekeningen My Million Dollar Experience Joanna Hunter

Het is wel in het Engels. Dat zal niet voor iedereen zijn. Plus het kost wel tijd. Elke week een opdracht en een podcast. Reken op zo'n 1 tot 2 uren per week. 

Voor 25 euro kun je je er 'geen buil' aan vallen. Mocht je het via mijn link aanschaffen, krijg ik trouwens de helft aan affiliate commissie :) Dat dat duidelijk is. En natuurlijk is dat leuk meegenomen haha.

Nou, kijk maar even of je het leuk zou vinden. Een goede vriendin van mij en ik zijn nu met ons tweetjes enthousiast hierover. 

Onze miljoenen starten met 1 euro :) 

Einde promopraat. Ik ga nog even een leuke Mexicaanse serie kijken. Goed voor mijn Spaans. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Cappuccino met havermelk. Opgeklopt geheel?

Opgeklopte havermelk. Ik drink graag cappuccino met havermelk.  M. en ik hebben al veel verschillende soorten getest. Oatly staat op nummer 1. Maar, de Barista havermelk van de Lidl is een hele goede optie. En een stuk voordeliger.  Een paar weken geleden was er een aanbieding, voor 99 cent per pak. Dus vulden wij onze voorraadkelder.