Doorgaan naar hoofdcontent

Wat valt er te kiezen?

Wat gebeurde er op 22 november?

Bij de vraag wat er te kiezen valt, bedoel ik niet de uitslag van de verkiezingen van gisteren. 

De verkiezingsdag was wel heel bijzonder gepland op 22 november. 

Want zo was er weinig aandacht voor het voorstel van het Europees Parlement wat op dezelfde dag plaatsvond. (<-link naar blog van Arno Wellens).

De uitslag van de verkiezingen verbaast mij niet. Zelfde circus, nieuwe 'poppetjes'. Ik ben zeker niet geschikt voor de politiek. Dat is iets wat zeker is. 

Dus hou ik het bij wat ik zelf kan doen en waar ik zelf (tot op zekere hoogte) voor kan kiezen :)

49 dingen in 2024

Ik kopieerde de 49 dingen die ik in 2024 nog wilde doen in een herinneringen (nog te doen lijst) app. Tsjonge wat een lijst eigenlijk. Vroeger werd gezegd, uit het hoofd, uit het hart.

Nou bij bij geldt zeker, uit het zicht, uit de focus haha. Van een aantal dingen weet ik al dat ze niet gaan lukken. Onder andere:

 • 10 dagen voor 23.00u gaan slapen
 • Elke dag de eetkamertafel opruimen
Nu kun je denken, maar Christel, dat kan zeker nog vanaf nu. Ja, dat is waar. Als de noodzaak er ook daadwerkelijk is. Om voor 23.00u te gaan slapen is er echt een aanpassing van mijn dag/nachtritme nodig. Ik leef echt op na 22.00u 's avonds. 


En elke dag de tafel opruimen. Ik gebruik de tafel als 'werkplek'. Dus mijn iMac staat er op. Aangezien ik die vrijwel dagelijks gebruik, heb ik weinig zin om deze 's avonds van tafel te halen en de volgende ochtend terug te zetten. Uiteraard zou ik de resterende 'zooi' wel op kunnen ruimen hoor. 

Wat kan ik al wel afvinken?

 • De paarse panda gaat 27 november voor de APK keuring
 • Het besluit over een andere iPad heb ik genomen. Vanmiddag ontvang ik een iPad pro 12,9 inch met heeeeeel veel geheugen. Gekocht bij een bedrijf wat 'refurbished' items aan biedt.
 • Persoonlijke spaarrekening weer aanvullen gaat hierdoor minder goed haha

Deventer Shopping Night 24 november 2023

Vrijdagmiddag ga ik helpen bij Mina Loba, kleding- en schoenenzaak van mijn zus aan de Engestraat 25 in Deventer. (<- link naar het Instagram account).

Ze doet mee aan de speciale lichtjes avond en de braderie die georganiseerd wordt. (<- website van Deventer info). Mocht je in de buurt van Deventer wonen, kom dan langs. De winkel van mijn zusje heeft opheffingsuitverkoop. Dus de nieuwe wintercollectie is met 50% korting te koop. Daarnaast heeft ze uiteraard voor de vrijdagavond een hele speciale aanbieding. 

Einde promotie en blog. Tijd voor een cappuccino en lunch. Eens zien/voelen hoe koud het buiten is. Misschien even aan de wandel. Vanmiddag verder met mijn lijst.

Reacties

 1. Die braderie klinkt heel erg gezellig.
  Lijstjes blijven leuk :-)
  Ik vind dat je mooie doelen hebt gesteld. Een mens moet iets hebben om naartoe te leven. Al was het maar dat er weer lammetjes in de wei lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou de braderie was vooral heeeeel nat. Gelukkig stonden we binnen droog. Ja, ik merk dat het wel motiverend werkt voor mijzelf om mijn doelen op 'papier' te zien. En inderdaad, kom maar door met het lekkere lenteweer en lammetjes in de wei.

   Verwijderen
 2. Goed bezig best Christel... :-) Okee .. ik volg Arno nu... ! Hoe jij het doet geeft structuur! 1 ding heb ik niet: structuur! Dus wellicht kan deze Opa Appie nog iets leren van je! Oja ... je zussie volg ik nu ook op Insta... Lijkt me leuk Deventer! En 22 november had nog iets heel speciaals! ... helden! Start : https://rechtoprecht.info/rechtszaak?fbclid=IwAR0T4W2nDnqzQH0WPUnQZI7s7wM5iVv2N-TRrMzFatuGqjOMY7kODCJfUuo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als oud blogger, verlossende aflossers, over consuminderen, FIRE, HOT blogger, zijn Natasja en ik nu een YouTube kanaal gestart. Hier verwijzen we in de eerste aflevering naar onze omslag 10 jaar geleden door te gaan consuminderen. Mede dankzij jou en andere consuminderaar bloggers zijn we dat pad opgegaan en gekomen waar we nu staan. We zijn te vinden op YouTube onder de naam @onzewijze

  https://www.youtube.com/@onzewijze

  Alvast bedankt voor je interesse :-)

  Liefs,
  Rose & Natasja

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Cappuccino met havermelk. Opgeklopt geheel?

Opgeklopte havermelk. Ik drink graag cappuccino met havermelk.  M. en ik hebben al veel verschillende soorten getest. Oatly staat op nummer 1. Maar, de Barista havermelk van de Lidl is een hele goede optie. En een stuk voordeliger.  Een paar weken geleden was er een aanbieding, voor 99 cent per pak. Dus vulden wij onze voorraadkelder.