Doorgaan naar hoofdcontent

Is het leven te plannen?

Of het leven te plannen is?

Nou, ik wil het graag geloven. Helaas zijn er het afgelopen jaar 3 dierbaren overleden. Dus nee, ik geloof het niet. Gezondheid is een kostbaar iets. Waar je maar tot op zekere hoogte invloed op hebt.

Tijd, oftewel 24 uren per dag, nou die tijd is voor iedereen gelijk. Alleen de invulling heeft dan weer te maken met hoe gezond je bent. Plus of je moet werken of kunt kiezen of je mag werken. 

Lastig hoor, ze hangen altijd samen, geld, geluk en gezondheid (in willekeurige volgorde).

Create your own magic

Met de huidige ellende in de wereld, lijkt het creëren van je eigen magie wel heel wrang.

Toch is dat wat mij wel op de 'been houdt'. De hartverscheurende beelden in het nieuws raken mij diep. Los van de 'schuldvraag' of wie, wat heeft gedaan. Elk mensenleven wat genomen wordt door geweld is er eentje te veel.

Vandaag hield ik mij bezig met punt 6 uit mijn blog van gisteren.

6. Beslissen welke agenda's ik in gebruik ga nemen voor 2024 :) #luxeprobleem

lederen filofax agenda en een cappuccino in een mok met de tekst make your own magic

Filofax Malden

Ik besloot mijn dagelijkse agenda voor 2024 te vullen met een eigengemaakt maandoverzicht en hergebruikte weekoverzichten. Met een Filofax Malden Personal Zip (<- affiliate link, voor een idee van de verschillende agenda's. Ik heb een paarse lederen versie, de kleur is niet meer nieuw verkrijgbaar).

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de gebruikte inhoud, laat dan maar weten hoor. Dan maak ik nog wat meer foto's. 
Of kijk even op mijn Instagram account. Altijd leuk om daar een connectie te maken.

Hobonichi Techo Cousin

Voor alle herinneringen ga ik volgend jaar mijn Hobonichi Techo (aff. link) gebruiken. Ik heb de Engelse versie in plaats van de Japanse :)
Leest toch net iets makkelijker. Ik heb alleen het boek, dus geen mooie omslag erbij. 

Hoe ik de Hobonichi precies ga gebruiken ga ik nog even bedenken hoor. Er zijn op het internet zoveel inspirerende voorbeelden te vinden. Ik denk dat ik bij de maandoverzichten een mini foto ga plakken. Bij de weekoverzichten mijn TADA lijst. Dus dat waar ik dankbaar voor ben, bewijzen van overvloed, wat we gegeten hebben etcetera.

Bij het dagoverzicht dan iets creatiefs. Een collage of tekening. Gelukkig heb ik nog een dikke maand om te verzinnen wat ik ga doen.
Reacties

 1. Het leven overkomt ons, maar we zijn er niet hulpeloos aan overgeleverd, dus invullen met een eigen planning mag zeker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad, het leven overkomt ons. Gelukkig hebben we wel wat invloed. En ik ben helemaal blij met mijn agenda opzet voor volgend jaar.

   Verwijderen
 2. Fijn weer wat van je te kunnen lezen. Zelf geen agenda meer. Gestopt met werken en probeer echt zo min mogelijk afspraken te hebben, omdat ik zo min mogelijk verplichtingen wil. Wel merk ik dat elke dag een beetje hetzelfde aan begint te voelen. Misschien is zo’n boek met dingen waarvoor ik dankbaar ben en waar ik van genoten heb wel een idee om me uit de sleur te trekken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh leuk dat je het fijn vindt weer wat van mij te lezen. Is even weer wennen om zo in het 'luchtledige' te schrijven. Ja, ik snap dat het fijn is om zo min mogelijk afspraken te hebben. Hou ik ook van :) Ik merk dat wanneer ik op schrijf wat mij dagelijks blij heeft gemaakt, dat ik dat graag weer terug lees.

   Verwijderen
 3. Heel fijn deze post. Worstel ook n beetje met agenda en minder werken na zo veel jaren meer dan fulltime. Iemand raadde me aan om er een jaar voor uit te trekken. Zij is nu met pensioen en heeft dus ervaring. Dus ik sta mezelf een wen-jaar toe. Blijf overigens nog 28 uur in de week werken, maar t voelt veel minder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar hoor. Ja een wen jaar is een goed idee. Wel lekker dat je de mogelijkheid hebt om 28 uren per week te werken. En leuk dat je even reageerde hier.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z