Doorgaan naar hoofdcontent

Een hele speciale uitnodiging en Italiaanse les met cassetebandjes

Een hele speciale uitnodiging

Vandaag kreeg ik van Martijn een hele speciale uitnodiging.
Fris onder de douche vandaan. Allebei een vrije dag.
Lekker samen met zijn twee. 
Even kijken of ik de video hieronder kan delen.Of ik met hem samen grof vuil uit wilde zoeken. Hahaha.
Nou daar had ik natuurlijk e n o r m zin in.
Maar niet heus.

In het kader van nog 301 dingen opruimen dit jaar, zie in mijn eerdere blog punt 5 moest ik nog wel even 'aan de bak'.

Van de gemeente hadden we onlangs een brief + muntje ontvangen.
Bij inlevering van de munt, mochten we gratis grof vuil komen brengen.

Dus een hele auto vol was het voordeligst.

Italiaanse cursus uit 1990


lesboek italiaans van de LOI met een cassettebandje

In 1990/1991 werkte in als au-pair in Italië. Voor ik vertrok was ik begonnen met een Italiaanse cursus. Via de LOI. Waarbij de oefeningen met spreken opgenomen moesten worden op een cassettebandje.

Logischerwijs had ik dat allemaal nog bewaard. Twee mappen vol met lesboekjes en cassettebandjes. Waarvan ik het huiswerk trouwens niet allemaal gemaakt had :)

In la bella Italia had ik echte Italiaanse les. Italiano per gli stranieri heette het lesboek. Examen doen in Nederland was 'een makkie'. De examinator kwam uit Turijn. Daar had ik gewoond.  Dus kreeg ik bonuspunten haha en slaagde ik met een 9 en een 10 op mijn cijferlijst.

Spaans en Italiaans via Duolingo

Tegenwoordig leer ik Spaans via de app Duolingo. Een jaar lang gebruikten we met een aantal familie leden de betaalde versie. Ik rondde toen alle Italiaanse lessen af. Nu heb ik de gratis versie en volg ik Spaanse lessen. Punt 26 van mijn 49 dingen in 2023 ben ik aan het toepassen. Elke dag een extra les. Muy bien.

Oh en aan de lijst van de opruimbingo kon ik vandaag maar liefst 152 items toevoegen. Al deze items gingen naar grof vuil, oud papier en de kringloop

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gaan hemelen

Dag lieve schoonvader Iemand omschreef het mooi. Het hele leven schuift een generatie op. Gisteren overleed mijn schoonvader Hans. Acht maanden nadat mijn schoonmoeder Coby overleed. Op de prachtige foto (gemaakt door mijn schoonzus) is de energie van mijn schoonmoeder zichtbaar 💗  Fijn dat ze weer bij elkaar zijn.

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham (Dank voor de oplettende lezers, ik heb nu de juiste link geplaatst :))

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi