Doorgaan naar hoofdcontent

De laatste verhuizing?

Leeg nest

In het Engels in de benaming volgens mij Empty Nesters. Nou dat zijn M. en ik dan sinds begin september. Onze dochter heeft een leuke studio gevonden om in te wonen.

Met hulp van mijn ouders, hebben we al haar spullen in een dag verhuisd en geĆÆnstalleerd.

Een groot gedeelte van haar 'uitzet' had ze al gekregen via mijn schoonouders. Na hun emigratie bleven er een strijkplank, strijkijzer, oventje, pannen etcetera over.

Ook mijn ouders zijn verhuisd, dus daar waren ook voldoende spullen.

Van mijn vriendin kreeg ze een mega televisie.

Wel was er nog genoeg te kopen hoor. Denk aan 

 • een bank
 • een kledingkast
 • tafel en stoelen
 • salontafel
 • tv kast
Ze had zelf gespaard hiervoor. Maar wij hebben haar 'gesponsord' zodat ze alles helemaal naar haar wens kon inrichten.

Even wennen


M. en ik zijn natuurlijk al 6000 jaar nouja, 22 jaren dan samen. Het werken vanuit huis maakt dat we vaak hele dagen (en nachten) in hetzelfde huis zijn. Gelukkig vinden we elkaar nog steeds leuk. Maar ik vond het wel wennen hoor, zomaar met ons twee. 


Ik kook dus ook nog standaard te veel. 
Ik mis het spontane kletsen met dochter over haar dag. 
Of samen de slappe lach krijgen om onze eigen rare woordgrapjes.

Gelukkig hebben we de foto's nog :) en zien we elkaar regelmatig.
Ze is heel gelukkig met haar eigen plek, dat is het allerbelangrijkste.

Open huizen dag


In het kader van huizen en verhuizen. Het huis van mijn ouders is te koop. Landelijk gelegen in Kolham, dichtbij de snelweg, richting Groningen of Duitsland :) 

Zaterdag 1 oktober is er open huis van 11.00 tot 15.00 uur. Mocht je iemand kennen die vrijblijvend wil komen kijken, dan is diegene van harte welkom op de Hoofdweg 96 te Kolham.


Hopelijk is het droog zaterdag, dan is een rondje door de provincie zoveel leuker. Reacties

 1. Lastig hoor, als je kleintjes het nest verlaten. Ik moet er nog niet aan denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh joh, kind uit huis, dat IS me een stap! Ik hoop dat ze snel haar draai vindt. (En jullie ook, in deze nieuwe levensfase...)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In Groningen met al die aardbevingen !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat herken ik: voor mij is het ook het belangrijkst dat het goed gaat met mijn kind. De rest is dan bijzaak. Ook een empty nest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker rustig ;-) Maar zonder dolle, hoe bevalt het nu, na een paar maanden?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gaan hemelen

Dag lieve schoonvader Iemand omschreef het mooi. Het hele leven schuift een generatie op. Gisteren overleed mijn schoonvader Hans. Acht maanden nadat mijn schoonmoeder Coby overleed. Op de prachtige foto (gemaakt door mijn schoonzus) is de energie van mijn schoonmoeder zichtbaar šŸ’—  Fijn dat ze weer bij elkaar zijn.

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham (Dank voor de oplettende lezers, ik heb nu de juiste link geplaatst :))

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi