Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
19 november 2021

Wanneer heb je te veel spullen?

Wanneer is veel te veel?

Mijn ouders gaan op korte termijn verhuizen. Hun grote huis (woonboerderij van ruim 250 m2) gaat dan in de verkoop.

Ze wonen er sinds 1992. Ik heb er ook nog een paar jaartjes gewoond. Prachtig huis, met een grote tuin.

Eerder dit jaar hadden wij het bijna gekocht. We hadden de hypotheekaanvraag al vrijwel rond. Toch hebben we het niet gedaan. Want veel ruimte betekent ook veel mogelijkheden voor spullen. Ik ben een verzamelaar.

M. en dochter hebben hier gelukkig geen last van. Als in, dat ze zelf geen verzamelaars zijn. Van mij (nouja, mijn spullen) hebben ze wel vaak last haha.

Nieuwe woning

Mijn ouders gaan in een huurwoning wonen. Met beduidend minder ruimte. Dus dat houdt in spullen uitzoeken, opruimen en kiezen. Houden, weggeven of verkopen.

Vandaag heb ik mijn moeder geholpen om weer wat leuke dingen op Marktplaats te zetten.

Mocht je nieuwsgierig zijn, dit is de link van een van de artikelen. Vergeet niet bij de overige artikelen te kijken.  Ik heb mij heerlijk uitgeleefd met teksten en foto’s maken. Man, man, man wat een werk voor die paar euro’s. Hee, maar alles voor het goede doel.

Er is zoooo veel leuks en moois. Maarja, wil ik hier blijven wonen met M. dan dien ik ook keuzes te maken in de spullen die ik mee kan nemen. Aangezien mijn moeder ook van breien, haken en tijdschriften houdt…. valt mij het zwaar om niet alles zelf mee te nemen. En er valt nog zoveel uit te zoeken en in de verkoop te doen.

Planten en tijdschriften

Dus vandaag nam ik drie planten mee. Eentje voor een ex-collega en de andere voor een vriendin. De derde zet ik bij mij op zolder. Daar is nog ruimte genoeg voor planten.

De tijdschriften vallen hier in de megastapels niet op. Hoop ik haha. Er zitten twee tijdschriften met breipatronen bij. Ik kocht laatst een gave jurk met zakken en toen dacht ik, hoe gaaf zou het zijn om zelf ook een jurk te breien. Lekker met een ‘dikke panty’ een laarzen.

Wat leuk trouwens, de aanmeldingen voor Oneindige Overvloed. Gezellig hoor. We starten de 22e november. Dus je kunt nog mee doen. Lees mijn blog van gisteren even als je wilt weten waar het over gaat.

Would you like to comment?

  1. Herkenbaar hoor al die spullen. Zowel bij mijn ouders als bij ons thuis. Succes met de verkoop en de verhuizing.

    BeantwoordenVerwijderen