Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
03 september 2021

Wat kost jouw kop koffie?

Wat kost een koffietje?

Mocht je nu geen koffie drinker zijn, lees dan niet verder.

Ik ben van de cappuccino. Lavazza koffie in een Italiaanse koffiemaker (Ik kan even niet op de naam komen). Zo eentje waar je water onderin doet, dan een speciaal gedeelte met koffie vult en de bovenkant er op schroeft. 

Langzame koffie is dat, want het duurt echt wel even voor de koffie klaar is.

Twee melamine bekers gevuld met havermelk cappuccino

Havermelk?

Ja havermelk. Oatly barista versie. Die schuimt geweldig en mijn omgeving loopt niet het gevaar vergast te worden (ik weet het teveel informatie hahaha), doordat ik anders last krijg van mijn darmen.

De melk schuim ik op in een automatische melkopschuimer. Zo drinken we elke dag twee koffietjes per persoon.

Ook op onze minivakantie. We hadden de melkopschuimer meegenomen. Helaas toen met een oploskoffie. Iets minder lekker.

Wat kost onze koffie?

Ja, leuk dat ik de vraag stel hier bovenaan mijn blog. Ik moet het antwoord van onze koffe met havermelk nog even schuldig blijven. M. doet vrijwel altijd de boodschappen. Dus ik zal hem even vragen om de berekeningen :) Ik kom er op terug.

Wat ik wel weet dat ik de laatste keer op een terras 3,90 euro voor een kopje havermelk cappuccino gevraagd werd. Gelukkig is het thuis voordeliger. 

Would you like to comment?

 1. Volgens mij is dat een percolator. Ik ben dol op gewone, rechttoerechtaankoffie, zonder melk of iets anders erin, gewoon gezet met een koffiezetapparaat (met de hand mag ook).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Percolator denk ik dat je bedoelt! Wat heerlijk zo’n luxe kopje koffie. Ik doe het op dit moment met “gewone” filter koffie (wel een lekker merk koffie) en mag al blij zijn als ik m’n koffie warm kan drinken (twee kleine kinderen). Maar ik droom van lekkere cappuccino en zo nu en dan drink ik er een :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ;-) Ik heb mijn koffie en thee zwart en zonder iets leren drinken toen ik met jonge kinderen werkte - ik kan me er dus alles bij voorstellen.... De luxe om in alle rust je koffie op te kunnen drinken!

   Verwijderen
 3. Ik ben geen koffiedrinker, heb dat spul ruwweg na mijn 20e niet meer gedronken en ben nu 77, maar zie wel met verwondering de koffiecultuur aan van tegenwoordig. Er zijn zoveel soorten en maten koffie en van sommige vraag ik me af of het nog koffie genoemd kan of mag genoemd worden. Koffie met een schuimkraag heb ik nooit begrepen, maar weet gelijktijdig ook dat er hele volksstammen zijn die er een moord voor doen, bij wijze van spreken.
  Maar om op de kernvraag terug te komen; als ik een koffiedrinker zijn zou, dan zou de prijs ondergeschikt zijn. Als ik eenmaal een lekkere soort gevonden had, dan zou ik daar trouw aan blijven.
  heb zelf vele jaren gezocht naar een drinkbare thee en toen die gevonden was ben iker trouw aan gebleven, ondanks dat de prijs inmiddels opgelopen is naar meer dan €100 per kilo en met een kilo doe ik 2 รก 3 maanden. Maar daarbuiten heb ik weinig zonden op het gebied van drank; lust geen bier en wijn en sterkedrank? Hooguit een fles Corenwijn per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn zoon meldde dat op het terras waar hij werkt, de cappuccino met gewone melk 3,50 kost en die met havermelk 5,50! Nog duurder dan de flesjes speciaalbier die ze daar ook schenken.

  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niks ,want ik drink geen koffie of thee alleen water .

  Gr

  BeantwoordenVerwijderen