Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
28 augustus 2021

Op vakantie in eigen land

Met zijn twee, holadiee

Kleine meisjes worden groot en onze dochter, nu 19, wilde niet meer met ons op vakantie. Dat was even slikken. Want het leek ons zo gezellig, nog een weekje zon, zee en strand.

Gelukkig vinden M. en ik elkaar na 21 jaar nog steeds leuk. Dus geen probleem om dan met ons tweetjes te gaan. Aangezien we sinds een aantal jaren niet meer samen in één bed slapen (iets met mijn overgevoeligheid voor geluid :)) kozen we voor twee hotelovernachtingen.

Martijn en Christel met waaihaar op het strand van Kijkduin

In de plaatselijke krant zag ik een leuke aanbieding. 3 dagen, 2 nachten, inclusief ontbijt en een 3 gangen diner. Hotel Atlantic in Kijkduin.

Bepakt en bezakt

‘Travel light’ - lekker compact reizen, wat zou ik het heerlijk vinden om dat te kunnen. Maar helaas. Ik ben van team eigen dekbed en kussen. Plus het heerlijke (maar niet echt) wisselvallige weer, maakte het noodzakelijk om iets meer kleding mee te nemen. Daarbij een boek, agenda, breiwerkje, badhanddoeken, etcera, zorgde voor een volle paarse Panda. 

We vertrokken maar een half uur later dan gepland. Echt applaus voor mijzelf.

Gevulde koek bij de Hajé

Op de heenweg deden we een tussenstop bij de Hajé. Plaspauze. De bonnetjes die we voor het gebruik van het toilet krijgen, gebruiken we dan voor aankoop van een gevulde koek. Het is net of de koek dan goedkoper is, haha. Want het voelt als een euro korting. Slim hoor van de locatie.

Gevulde koek in papier met servet van Haje

Balkon met uitzicht op zee

De aanbieding van het hotel kende een ‘upgrade’, zeezicht voor slechts 50 euro per nacht. Aangezien wij toch onze ogen dichthebben ‘s nachts, hebben we daar niet voor gekozen. We hadden geluk, want we kregen een kamer met balkon, welke uitkeek op zee. 

Op de dag van aankomst was het heerlijk weer.
We lunchten aan zee. Dronken een koffietje op het balkon in de zon.

Melamine bekers met sterretjes en hartjes

Grootste overdekte winkelcentrum van Nederland

De tweede dag had ander weer in petto. Soort van vervroegde herfstvakantie leek het wel. Na een overvloedig ontbijt, gingen we naar wat vroeger winkelcentrum Leidsenhage heette. M. komt van oorsprong uit Voorburg. Dus we reden onder andere langs zijn oude school, sportvereniging en huis. 

Het winkelcentrum is heel luxe opgezet. Leuke kunstobjecten. Wij waren gelukkig nog voor de drukte aan. Na ruim 3 uur, hadden we het wel gezien. Nog een bezoekje aan de plaatselijke kringloop en toen snel terug naar het hotel. 

‘s Avonds aten we in een ‘strandtent’. Om half acht brak de zon door en maakten we nog een heerlijke strandwandeling.

642 kilometer op de teller

Vrijdag nuttigden we ons ontbijt vanuit een chique eetzaal, met uitzicht op zee. De bedoeling was om nog een duik in zee te nemen. We lieten het bij een voornemen en vertrokken op tijd. We zouden namelijk nog op familie bezoek. Een oom en tante van mij wonen helaas een eind uit de buurt. Nu waren we maar een uurtje rijden bij ze vandaan. Zo konden we eindelijk hun huis en tuin bewonderen.

Theetje gedronken met wat lekkers. Samen geluncht en met 3 tasjes (kadootjes, tijdschriften en broodjes, koekjes, pakjes drinken en een rol pepermunt) vol weer op huis aan.

Moschino tas en breiwerk op schoot

Mijn breiwerk vordere een aantal toeren, mijn ogen vielen een aantal keren dicht na twee brakke nachten. Gelukkig reed M. hoor. Rond 18.15u waren we weer thuis. In een superschoon en opgeruimd huis. Voordeel van een dochter thuis :)


Would you like to comment?

  1. Klinkt als een hele goede (mini)vakantie - je weet, ik ben een grote fan van Nederland als vakantieland. Je breiwerk ziet er super uit. Helemaal mijn kleurtjes. Wat wordt het? Mrs H te B

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, jij bent koningin van vakantie in NL inderdaad :) Het wordt een vestje. Tenminste, als ik een beetje doorbrei haha.

      Verwijderen