Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
08 februari 2021

Blote voeten in de sneeuw

Echt waar met blote voeten in de sneeuw?

Ja, heeel echt. gisteren gingen M. en ik even naar buiten. Met blote voeten in de verse sneeuw.

Het was kouder dan ik dacht (duhhh). Snel weer naar binnen, voeten afdrogen, nog even nagenieten van de tintelende kou. (Respect voor alle mensen die ik buiten in het water zie gaan, of spontaan ijsbaden nemen).


Twee paar blote voeten in de sneeuw

Verder dan dat kwam ik gisteren ook niet hoor. De snijdende wind en stuifsneeuw vond ik weinig aantrekkelijk. Binnen brandde de houtkachel. ‘s Avonds keken we Wie is de Mol via uitzending gemist. Waar ik het in voorgaande jaren altijd zo zeker wist, wie de Mol is, nou dit jaar bak ik er werkelijk niets van.

Werken vanuit huis

Vandaag was het pand waar ik werk dicht vanwege de sneeuw. Nu werk ik vrijwel altijd thuis hoor sinds vorig jaar. Ik besef hoe gezegend ik ben met de mogelijkheid. Vandaag sprak ik er nog met iemand over. Elke maand mijn salaris. Lekkere koffie thuis, Fijne nieuwe computer (deels betaald door mijn werk). Ruim 1,5 uur reistijd per dag minder. Op de tijd dat ik normaal in de trein stapte, rol ik nu mijn bed uit :)

Uiteraard kent het thuiswerken ook veel nadelen. Omdat de vele voordelen ruimschoots opwegen tegen de nadelen, heb ik besloten om te kijken in hoeverre ik zelf de nadelen kan verminderen.

Dan heb ik het over:

 • Te weinig pauze nemen
 • Te lang zitten
 • Te lang doorwerken (nog even een paar mailtjes beantwoorden)
 • Dunne scheidslijn tussen werk en privé
 • Werk whatsapp groepen op mijn privé mobiel
 • Computer op de eetkamertafel 
Aan de meeste dingen kan ik zelf wat doen. 

Dus heb ik goede voornemens :) Gewoon op een maandag in februari. Ik kan dat. Ik denk aan:

 • Tussen de middag lekker naar buiten voor een mini wandeling. 
 • Een wekkertje zetten om op te staan en even te bewegen in de huiskamer. 
 • Thee- of koffiepauzes inlassen en dan bv in de keuken iets drinken
 • Een kwartier voor het einde van mijn werkdag beginnen met afronden. 
Heb je als je thuis werkt nog andere tips voor mij? 

Would you like to comment?

 1. Meer door minder8 februari 2021 om 23:59

  Maak van je veranderpunten een week lijstje en vink de punten die gelukt zijn per dag af. Ga net zo lang door met het maken van je week afvink lijstje tot het is geautomatiseerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik deed gisteravond nog even een rondje "Nederland in beweging" op tv. En nam me voor om dat kwartiertje ook midden op de dag elke dag nog even extra mee te pakken. Ik moet zeker met deze kou extra op mijn rug letten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik deed gisteravond een rondje "Nederland in beweging" op tv. En nam me voor om dat ook elke dag even tussendoor, midden op de dag te doen. Zeker met deze kou moet ik extra op mijn rug letten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je reacties komen in tweevoud. Dubbel leuk. Is het gelukt om Nederland in beweging te zetten?

   Verwijderen
 4. Proberen toch ergens je eigen plek te creëren zodat je de boel kan laten liggen en de deur achter je dicht kan trekken! Al zit je maar op zolder met een duffe plank op schragen: gezellig maken kan je het altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het hele huis is mijn (nou ja onze) eigen plek :) Op mijn hippe slaapzolder is de wifi heel slecht. Dat laat ik graag zo. Snap wat je bedoelt hoor, met een plek waar de deur dicht kan. In dit huis zijn daar momenteel geen andere plekken voor. Dus doe ik het met energetische grenzen/

   Verwijderen