Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
01 december 2020

10% rendement en nog niet tevreden

Laatste maand van het jaar

Nou zeg, twee keer knipperen het is december. November vloog voorbij. Ik tekende mij een ‘slag in de rondte’. Leerde heel veel nieuwe mensen kennen en tekende en schreef heel veel informatie op. Zal ik binnenkort wel iets meer van laten zien.

Gratis aandeel via BUX zero

Eerder dit jaar werd ik door iemand gewezen op BUX zero. Ik maakte een gratis account aan en toen kreeg ik een gratis aandeel. Degene van wie ik de link had gebruikt kreeg ook een aandeel.

Eerder schreef ik al dat ik een slechte belegger ben (link naar een eerdere blogpost).

Nu werkt BUX zero met een app op mijn mobiel. En het gratis aandeel maakte het leuk om te kijken wat er nog meer mogelijk is.

Dus kocht ik Apple aandelen. Nog voor de splitsing. Van 2 losse aandelen ging ik na de splitsing naar 8 stuks. Wow. Echt supercool.

Ik wilde ook wel graag een Tesla aandeel. Dus na de splitsing van dit aandeel dacht ik, ja, cool, ik koop een aandeel. Op de topkoers van 499 dollar. Nou, toen de koers ineens ruim onder de 400 dollar zakte baalde ik als een stekker. Ook al had ik alleen in theorie verlies natuurlijk.

grafiek met bedragen

Ruim 10% rendement

Vorige week steeg het aandeel Tesla naar ruim 544 dollar. Ruim 10% rendement. Dus ik verkocht mijn aandeel. Met het idee dat het zou dalen en ik weer bij ging kopen. Toen steeg de koers naar boven de 600 dollar. En ik... ik baalde. Ruim 10% rendement en nog niet tevreden. Wat erg zeg. Had ik niet van mijzelf verwacht, deze hebberigheid. M. heeft zijn Tesla aandeel wel gehouden. Dus ik moet blij zijn met de stijging.

Moraal van dit verhaal

Ja, het moraal is dat je alleen moet beleggen met geld wat je ECHT kunt missen. Mocht je het nou leuk vinden om zelf een gratis aandeel te onvangen. Met deze link regel je dat en krijg ik ook een gratis aandeel als dank voor het promoten. M. ontving een gratis Pinterest aandeel. Deze was ongeveer 25 dollar waard en is gestegen tot ruim boven de 60 dollar. Hoe leuk is dat?

Let op, ik ben geen financieel adviseur. Dus zelf goed kijken hoe je slim met je geld omgaat. Want je kunt met beleggen gewoonweg geld verliezen. Would you like to comment?

 1. Haha..hebberig worden. Ik heb totaal geen verstand van beleggen ( wil me er ook niet in verdiepen hoor haha ). Ik heb laatst zelf eens een berekening gemaakt met mezelf ieder jaar 4% rendement geven. Over een periode van 5 jaar. Tikt best wel lekker aan. Koekje van eigen deeg natuurlijk maar wel de zekerheid dat het er is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ieder jaar 4% is zeker interessant Bouk. Ik blijf het interessant vinden dat beleggen. Maar ik bereid weinig voor. #impulsiefwief

   Verwijderen
 2. Leuk stukje. Heel herkenbaar en leuk dat je het met ons deelt. Wat zit een mens toch ingewikkeld in elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reactie Petronella. Ja, raar, stukje hebzucht bij mij dan. Las laatst een mooie blog van Erica Verdegaal hoe de gemiddelde gedachten van beleggers zijn.

   Verwijderen