Doorgaan naar hoofdcontent

Oneindige Overvloed

Wereldbespaardag en no spend november

31 oktober j.l. was het wereld bespaardag. Daarna zijn er vrij wel mensen in november gestart met NO SPEND november. Oftewel, alleen geld uitgeven aan de noodzakelijke dingen en verder niet.

Leuk bedacht hoor. Als ik een ding helaas uit ervaring weet, is dat waar je je aandacht op richt, daar krijg je meer van. Voor mij persoonlijk voelt het als een negatieve benadering van geld en overvloed.

Afgelopen zaterdag vroeg Adine van Lekker Leven met Minder in haar Money Mind Academy, of ik daar eens met haar over wilde sparren. Praten over geldzaken vind ik altijd leuk (goh :)) dus we hadden via de digitale wegen contact. We bedachten hoe gaaf het zou zijn om november op een overvloedige manier te ervarenen toen kwam ik met het volgende :)

Mindmap idee het rijke wijf en lekker leven met minder

Een opzet voor iets. Mijn brein werkt zeer beeldend. Nu heb ik persoonlijk wat ‘moeite’ met ‘challenges’.
Die bestaan vaak uit 5, 7 of 8 dagen. Dan schrijf ik mij vol goede moed in, ben ik na dag 3 al achter, omdat de opdrachten vaak wel een uur van mijn tijd vragen en wat nog meer aan excuses.

Daarnaast worden er na de gratis deelname altijd weer dingen aangeboden waarvan ik ze ‘moet kopen’ omdat mijn leven anders niet compleet is. 

Dus wat als wij dat dan anders zouden kunnen doen. Uitgaande van de oneindige overvloed die al in een ieder aanwezig is.

8 daagse Oneindige Overvloed

Wij bedachten een 8 daagse. Ja, echt. 
Omdat de 8 op zijn kop een lemniscaat vormt (oneindig teken).
Normaal gesproken zouden we dit tot in detail uitwerken en bespreken en dat dan volgend jaar eens brengen. Maar nu niet. Want, Adine is hartstikke zwanger. 38 weken al. Dus starten we woensdag 4 november. 

Ik tekende nog een A4tje vol met de plannen. Adine is natuurlijk mega bedreven in websites, inschrijfpagina’s en mails versturen. Daar kan ik nog wat van leren. 

De mensen die ooit het e-book het rijke wijf van twee hoog achter hebben aangevraagd wachten nog op het werkboek. Heb er verder nog niemand over gehoord hoor, kwam er achter doordat ik het boekje zelf onlangs weer doorlas.

Getekend plan voor Oneindige Overvloed

Dus werden er tekeningen gemaakt. Teksten bedacht. Een inschrijfpagina kwam online. Data voor de online bijeenkomsten. Opdrachten, vragen, werkbladen.... Alles tussen het gewone leven door.

Ondertussen zijn we al met een leuke groep (uiteraard een deel van mijn familie haha en M. doet ook mee). Er is een gratis versie en voor een beperkt aantal mensen een betaalde VIP versie. De opdrachten en vragen zullen kort en krachtig zijn. Adine en ik hebben er zin in.

Reacties

  1. Wat een leuk idee! Ik doe mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent weer erg goed bezig, Christel! Ik ben zelf ook creatief, vind ik, maar op andere vlakken. O.a. elektronica hobby, waarvoor ik net een uitgebreide Engelstalige tutorial heb gemaakt voor op patreon.com en als losse PDF. Ik blijf je wel volgen hoor, maar mijn hoofd zit al zo vol met die andere zaken. Succes en groetjes, Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hee Jan, bijna 2 maanden later :) Oh cool, patreon. Ik ben bij een aantal Patron. Begrijp dat je hoofd vol zit. Heel herkenbaar.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z